Stavanger Oilers

Faret skapte fare da Oilers feiet over Grüner

Målkalaset til Oilers mot Grüner endte 10-0, og to Stavanger-gutter ble stående igjen med lagenes bestemannspriser.

Stavanger — Madla-gutten Vegard Faret (25) fikk omsider hull på byllen, eller apen av ryggen som han sier selv. Etter ni minutter av hjemmekampen mot Grüner scoret han kampens fjerde mål, men for 25-åringen var det den første scoringen som Oilers-spiller i Fjordkraft-ligaen. I andre periode kom den andre scoringen, og Faret ble dermed tomålsscorer.

– Skamdeilig! Kan ikke klage etter denne kampen. Det tok mye tid før det første målet kom, og jeg har hatt store sjanser. Da apen var av ryggen kom det et til. Jeg måtte jo score da (Markus) Søberg satte meg opp på åpent mål, sier Faret til RA.

Samspillet med den «hjemvendte» Oilers-spilleren Søberg viste godt igjen i DNB Arena da Oilers smadret Grüner, noe også trener Todd Bjorkstrand bemerket seg. Han roser Farets innsats.

– Han spilte bra. Det var fint spill med Markus på det første målet. Det er godt å se at Vegard får betalt for jobben han gjør, sier Bjorkstrand.

Etter kampen var Oilers-eier Tore Christiansen rask med å gi Faret skryt da han passerte ham i garderobegangen. En Stavanger-spiller som scorer sine to første mål er ikke hverdagslig.

Det ble også bestemannspris til tomålsscoreren. Grüners pris gikk til Stavanger-gutten Julius Kvandal, som kun var på isen ved én av Oilers-scoringene.

Vegard Faret og Julius Kvandal

Mer istid og tillit for Faret

For Faret har det den siste tiden vært mye å tilpasse seg. Skadesituasjonen har gjort at 25-åringen nå får tillit i overtallsspillet. Med de fysiske spillerne Greg Mauldin og Tommy Kristiansen ute har det vært naturlig for trener Bjorkstrand å bruke 90 kilo tunge Faret foran motstanderens keeper.

– Det er kjekt å få spille overtall. Jeg slutter aldri å jobbe uansett hvilken rolle jeg får, sier Faret.

– Føler du på mer tillit nå?

– Jeg har vist at jeg kan styre pucker på trening, og er ikke redd for å få foran mål. Det er mye jeg kan bli bedre på, og det er en prosess. Skadene har åpnet døren for meg, sier 25-åringen.

Vegard Faret

Mot Grüner ble det ti mål. Sist Oilers scoret så mange i en seriekamp var Pål Gulbrandsen trener for laget, og Kongsvinger var motstander. Det var 3. februar 2018.

10–0 har ikke Oilers vunnet siden 8. desember 2016, da også mot Kongsvinger.

Nåværende Oilers-trener Bjorkstrand gjør seg ikke så mange tanker om antallet, men peker på at hver kamp er annerledes.

– Vi fikk en god start, og skøytet bra. Vi angrep pucken og satte opp fine spill. Jeg synes spillerne var påkoblet og holdt det gående, sier han – og legger til:

– Det er uvanlig med åtte og ti mål.

Forrige uke scoret de nemlig åtte mål mot Lillehammer, før Manglerud Star ble beseiret 3–0 på borteis lørdag.

Vegard Faret og Patrick Ulriksen

Karlsen opp og buret stengt

En av de andre spillerne som har fått gang på produksjonen er Christoffer Karlsen. Etter en poengsvak åpning på sesongen var sarpingen tydelig i frustrasjonen til RA før bortekampen mot Lillehammer. Der plukket han med seg tre målgivende pasninger, før han scoret mot Manglerud Star. I tirsdagens kamp mot Grüner kom det nok en Karlsen-scoring, og han gikk han isen med tre plusspoeng.

– Hva har skjedd, Christoffer Karlsen?

– Vi har funnet hverandre i rekken. Mot Grüner kunne jeg sikkert hatt fire mål. Vi skapte mye, og en del gikk i stolpene, sier han.

Christoffer Karlsen

Det er ikke bare framover på isen det har løsnet de tre siste kampene. Oilers har heller ikke sluppet inn mål.

Faret tror det handler mye om mentaliteten i laget.

– Jeg vil si vi trener på det hele tiden. Et godt eksempel er da Patrick Ulriksen slenger seg ned på isen for å blokkere skudd med 9-0-ledelse. Vi slutter ikke før kampen er over, og det er slik vi skal spille. I tillegg spiller Henrik Holm solid, sier Madla-gutten.

Neste Oilers-kamp er lørdag. Da kommer Ringerike Panthers til DNB Arena.

---

Oilers’ rekker

1. rekke: Martin Lefebvre, Dennis Sveum – Bryce Gervais, Colton Beck, Dan Kissel.

2. rekke: Andreas Klavestad, Noah Bergesen Aarthun – Anders Tangen Henriksen, Paul Bittner, Thomas Berg-Paulsen.

3. rekke: Daniel Bøen Rokseth, Patrick Ulriksen – Christoffer Karlsen, André Bjelland Strandborg, Ludvig Hoff.

4. rekke: Thomas Higson, Sander Husebø (ekstraløper) – Markus Søberg, Sander Hurrød, Vegard Faret.

Keeper: Henrik Holm (Jens Hoekstra).

---






Mer fra Dagsavisen