Stavanger Oilers

Veteran på rekordjakt: Derfor er Kissel brennhet

Nå er Oilers-veteranen Dan Kissel (35) så produktiv at han fort vil ta igjen Christian Dahl Andersens klubbrekord for antall poeng totalt i serien i løpet av sesongen.

Mot Manglerud Star lørdag scoret amerikaneren et nydelig mål i undertall og bidro også med en målgivende pasning i 3-0-seieren i Oslo.

Dermed står Oilers med 11–0 på de to siste kampene. Kissel selv har produsert sju poeng på de siste tre.

35-åringen har virkelig fått opp dampen i det siste og snuser nå også for alvor på toppen av poengligaen individuelt i serien med sine 19 målpoeng på 15 kamper.

– Akkurat det tror jeg henger sammen med at laget ser mye bedre ut. Vi har også begynt å score i overtall. Det hjelper veldig på, sier Kissel til RA.

Gleder seg over forvandlingen

Oilers-assistent Juha Kaunismäki gleder seg over forvandlingen til Kissel den siste tiden. Han innrømmer at det på langt nær så sprekt ut i starten av sesongen.

– Det ser mye bedre ut nå. Han er driveren i rekken sin og det generelle spillet og jobbingen i fem mot fem er bedre. Han tar initiativ og hjelper laget. Det er der framgangen ligger. I dag blokkerte han til og med skudd! Det er sånn som gir energi både for Dan og laget. Da kommer selvtilliten også. Det er kult å se. Han er en av våre toppspillere og nå leverer han varene, sier Kaunismäki til RA.

Dersom Kissel fortsetter å høste målpoeng i sin vanlige takt vil han også sannsynligvis ende opp med å bli historisk i løpet av sesongen. Etter de to poengene lørdag er han kun 28 poeng bak grunnserierekorden til Christian Dahl-Andersen på 464 målpoeng.

– 28 poeng på resten av denne sesongen er en veldig reell mulighet. Det er ganske sykt at jeg er så nære, men det får meg til å føle meg litt gammel også. Jeg husker jeg kikket på de tallene for noen år siden og da var jeg veldig langt unna. Nå har jeg noen år på baken her og har vært del av ganske mange mesterlag. Da har det minket, sier Kissel.

Kissel spiser også stadig inn på Martin Strandfeldts målrekord i serien. Den er på 189. Kissel har nå 173 scoringer.

Raketten fra Illinois ser ikke for seg at han vil spille like lenge som Greg Mauldin. Faktisk trodde han ikke at han ville holde på som 35-åring da han kom hit. Samtidig vil han ikke nødvendigvis sette sluttstek med årets sesong.

– Hva er nøkkelen for å være så god og produsere så jevnt over tid som deg?

– Jeg har vært heldig med skader. Det gjelder ofte for eldre spillere. Så har jeg en topprolle i laget. Oilers har behandlet meg bra og jeg føler alltid på en forpliktelse til å komme meg på beina for å levere selv om jeg har smeller og blåmerker, forklarer han.

Bunnsolid igjen

Oilers viste torsdag at de er i god form da Lillehammer ble knust med 8–0. Selv om det ikke var like brennhett i «Garasjen» lørdag var det likevel mer en solid nok til å vinne komfortabelt.

– Nok en veldig god kamp og akkurat hva vi trengte. Vi var klar over at MS nok var litt frustrerte etter tapene i det siste og ville presse på her. Så klarte vi å fortsette den gode trenden fra Lillehammer-kampen, sier Juha Kaunismäki.

Han mener nøkkelen var defensiv.

– Vi klarte å ta helt bort den gode førsterekken deres. MS skapte svært lite.

Det er ikke bare den fine formen til veteranen Dan Kissel som gleder Oilers-trenerne om dagen.

– Du er inne på noe der. Kissel har vært veldig god en periode i det siste. Christoffer Karlsen har også vært bra en stund, men det er viktig for ham å få mål. Spillet i fem mot fem har blitt mye bedre og han vinner dueller. Nå ligger han ikke ute og venter. Han har tatt store steg. Paul Bittner har også vært positiv. Han er en smart spiller og nå orker han å skøyte mer. Det er kult for ham og kult for oss. Han har jobbet hardt og vært ydmyk, sier assistenttreneren.

---

FAKTA

Ishockey, Fjordkraft-ligaen

Manglerud Star – Oilers 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

Mål: 1. periode: 0-1 (4.48) Christoffer Karlsen (Andreas Klavestad, Ludvig Hoff).

2. periode: 0-2 (28.11) Daniel Thomas Kissel.

3. periode: 0-3 (53.58) Colton Beck (Kissel, Martin Lefebvre).

Utvisninger: Manglerud Star 5 x 2 min., Stavanger 3 x 2 min.

Skudd: 16-32

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: