Stavanger Oilers

Kapteinen talte etter nederlaget: – Jeg overkjørte alle

Oilers-kaptein Dennis Sveum var ikke nådig med lagkameratene etter 1-4-tapet mot Stjernen i DNB Arena torsdag.

Stavanger — Etter sluttsignalet gikk i DNB Arena ble døren raskt lukket etter spillerne var kommet inn. Dopingkontrollører ble stående for å vente utenfor, og kaptein Dennis Sveum ble naturligvis stående i begivenhetens sentrum med spillerne.

– Jeg måtte si noen velvalgte ord, sier Dennis Sveum til RA.

– Hva sa du?

– Det får bli der inne, for jeg overkjørte alle spillerne. Alle som så kampen skjønner hva det gikk i, sier kapteinen – som i kjent stil er brutalt ærlig.

I tredje periode tok det 12.29 før Oilers fikk sitt første skudd på mål. Det i seg selv beskriver mye av kampen da Oilers tapte mot Stjernen på hjemmeis.

Fra full pott til tap

En kamp preget av personlige feil og utvisninger som ikke hører hjemme i profesjonell hockey gikk ikke veien for laget som forrige uke slo både den finske Liiga-lederen Ilves i Champions Hockey League, og Storhamar i Fjordkraft-ligaen.

– Hva har endret seg fra forrige uke?

– Ingenting, vi har vært varierende i hele år. Vi spilte dårlig borte mot Stjernen også, og mot Vålerenga. Jeg tror det går til hodet på oss når vi spiller gode kamper. Blir sugd inn i en virvelvind. I stedet for å være klar til kamp sitter vi og er fornøyde med hvor bra vi har vært.

– Hva tenker du nå etter kampen om det dere leverte?

– Det samme som midt i kampen. Ingen gjør jobben de er satt til å gjøre. Vi har 22 mann som spiller på 60 prosent av kapasitet.

Dennis Sveum

Bjorkstrand: – Vi må være ærlige med oss selv

Oilers-trener Todd Bjorkstrand valgte å ikke si noe selv i garderoben etter kampen.

– Jeg sa ikke noe, for det er ikke noe som endrer på resultatet nå. Spillerne snakket, og nå må vi finne ut av dette på trening slik vi er klar til neste kamp. Vi må eie den kampen vi spilte nå og samle oss. Vi må være ærlige med oss selv, samtidig som vi ser oss i speilet, sier Bjorkstrand.

I løpet av 1-4-tapet mot Stjernen tok Oilers fire utvisninger. Blant annet pådro Anders Tangen Henriksen seg en tominutter for å plukke opp hjelmen da han mistet den, for så å ta den på seg og fortsette. Det er stikk i strid med regelverket, som sier at en spiller som mister hjelmen må forlate isen umiddelbart. I tillegg fikk Oilers to minutters lagstraff for å ha seks utespillere på isen etter et urutinert bytte ved benken.

– Jeg tar den med for mange spillere på isen på min kappe. Den er min, slår Bjorkstrand fast.

Daniel Rokseth

Likevel er ikke amerikaneren fornøyd med lagets stil i kampen.

– Det er ikke bra av oss. Vi spilte ikke vårt spill, og det skal vi gjøre, sier Bjorkstrand.

Tross 30 skudd på mål fra Oilers-spillerne var det ikke mange farlige målsjanser. Det meste fra Oilers kom nemlig fra utenfor slottet (området foran keeper, ishockeyterminologi), og da er det vesentlig vanskeligere å score.

Oilers fikk seg et trøstemål med rundt et halvt minutt igjen av kampen. Da reduserte Bryce Gervais i overtall, og pyntet på resultatet. Det hindret at Oilers gikk på sin første kamp i Fjordkraft-ligaen uten scoring siden Oilers-Vålerenga den 25. september 2021.

Nå blir det en rask omstilling for Oilers, som allerede torsdag tar imot serieleder Vålerenga til kamp i DNB Arena. Det er ikke en hvilken som helst kamp, da arenaens tiårsjubileum skal feires.

---

Oilers-rekkene

Keeper: Henrik Holm (Joona Partanen)

1. rekke: Martin Lefebvre, Patrick Ulriksen – Christoffer Karlsen, Paul Bittner, Dan Kissel.

2. rekke: Andreas Klavestad, Thomas Higson – Greg Mauldin, Colton Beck, Ludvig Hoff.

3. rekke: Daniel Rokseth, Dennis Sveum – Tommy Kristiansen, Thomas Berg-Paulsen, Bryce Gervais.

4. rekke: Noah Bergesen Aarthun, Vegard Faret (ekstraløper) – Anders Tangen Henriksen, Sander Hurrød, Markus Søberg.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: