Stavanger Oilers

Derfor er Søberg tilbake i Oilers

Markus Søberg er tilbake i Stavanger og stiller når Oilers møter Stjernen i DNB Arena tirsdag.

Stavanger — Etter fem måneder som Poprad-spiller har Markus Søberg tatt med flyttelasset tilbake til Stavanger fra den slovakiske byen. Han var tydelig i at det var «på gjensyn» da han forlot DNB Arena, men hadde ikke sett for seg at det skulle bli så raskt. Mandag var han på isen med laget for første gang denne sesongen.

– Det er deilig å være tilbake, men litt rart også, sier Søberg til RA – og fortsetter:

– Det er rart at jeg ikke har startet sesongen her og vært med fra begynnelsen av.

På CV-en har allerede 27-åringen seks sesonger i Oilers, mens det kun ble seks kamper i den slovakiske ligaen for Poprad. Søberg tar bladet fra munnen og er helt åpen om hva som skjedde.

– Det hele startet bra, og jeg hadde en fin sesongoppkjøring. I andre seriekamp fikk jeg hjernerystelse i et av de første skiftene. Da jeg kom tilbake følte jeg tilliten var borte, både fra treneren til meg og motsatt. De var ikke fornøyd, og jeg var heller ikke det, sier vingen.

Det var bakteppet for den noe overraskende overgangen forrige uke.

Kulturforskjell i garderoben

Selv om han følte på manglende tillit var det ikke slik at klubben eskorterte ham ut.

– De ville jeg skulle bli litt til, men jeg hadde bestemt meg. Jeg ville tilbake til Oilers. Jeg kjenner systemet, og alt rundt klubben. Det er et egoistisk valg, men jeg tror egentlig bare at jeg kom dem i forkjøpet. Jeg hadde nok fått sparken, erkjenner Søberg.

Han forteller også at det var muligheter for ham i utlandet, men han var ikke i tvil om hvor han ønsket seg.

Kulturforskjellen er også stor mellom Norge og Slovakia. I DNB Arena snakker spillerne og trenerne for det meste engelsk med hverandre. Slik var ikke hverdagen i Poprad.

– Det var vanskelig. Et par av spillerne snakket engelsk, og det var ikke lett å få med seg alt, sier Søberg.

Kampene kommer utrolig tett for Oilers, og allerede tirsdag får han sesongdebuten i DNB Arena. Da kommer Stjernen på besøk fra Fredrikstad, og Oilers skal igjen ta drakt 93 i bruk.

Markus Søbergs drikkeflaske

Starten på Oilers-sesongen har 27-åringen fått med seg fra utlandet, og han beskriver den som blandet.

– Jeg har vært innenfor veggene i seks år, så jeg visste at det ville komme seg etter hvert. Det er sånn laget har vært de siste sesongene. Nå er det jo egentlig det samme laget som i fjor, bare tre mann er byttet ut, sier Søberg.

Markus Søberg var den store spilleren da Stavanger knuste Stjernen 5-0 i søndagens toppkamp i eliteserien ishockey. Foto: Foto: Carina Johansen / NTB

Oilers-trener Todd Bjorkstrand forteller RA at han naturligvis tar med seg Søberg til Stjernen-kampen, men nykommer Jan Brejcak og langtidsskadde Kristian Østby må stå over. Kaptein Dennis Sveum trente normalt mandag, og testes igjen tirsdag morgen før han eventuelt meldes klar.

Med Søberg tilbake har Oilers-treneren flere strenger å spille på, iallfall framover.

– Han er en god spiller, og kan egentlig ta plass i alle rekkene våre. Farten hans er bra, og et viktig element i måten vi spiller på, sier Bjorkstrand.

Løsnet i overtall mot Storhamar

Framover har den største utfordringen til Oilers vært effektiviteten denne sesongen, spesielt i overtall. I lørdagens kamp mot Storhamar løsnet det fullstendig, og Oilers scoret to mål med én spiller mer på isen. I tillegg scoret Bryce Gervais tre sekunder etter Storhamar ble fulltallige, så selv om det ikke regnes som overtallsmål var det som en konsekvens av spillet.

Oilers-treneren håper naturligvis at det gode offensive spillet fortsetter mot laget fra Fredrikstad.

– Vi hadde gode bevegelser og fikk fart på pucken mot Storhamar. Jeg tror definitivt det hjelper oss videre, sier Bjorkstrand – og legger til:

– Det å få overtall er egentlig en bonus. Vi må finne en måte å vinne på uansett. Forrige uke slo vi også Ilves, men da uten å score i overtall.

Kampuken til Oilers går fra CHL og Fjordkraft-ligaen til tre kamper i hjemlig serie. Stjernen (tirsdag, hjemme), Vålerenga (torsdag, hjemme) og Frisk Asker (lørdag, borte) står for tur i Fjordkraft-ligaen denne uken. Likevel er det i kjent Bjorkstrand-stil den vanlige tankegangen om å ta én kamp av gangen.

– Nå er det kun Stjernen som betyr noe. Sist mot dem var det ikke den starten vi ønsket, selv om vi jobbet hardt for å komme tilbake flere ganger. Stjernen er mer fysiske i år enn i fjor, og det må vi slå dem på, sier Bjorkstrand.

Forrige kamp mot Stjernen endte med 6-3-tap i Fredrikstad. Det er kampen Bjorkstrand og Oilers vil revansjere når pucken droppes i DNB Arena tirsdag klokken 18.00.

Kampen kan følges direkte hos RA.

---

FAKTA

Navn: Markus Søberg

Født: 22. april 1995

Klubb: Stavanger Oilers

Posisjon: Ving

Fatning: Høyre

Høyde: 184 cm

Vekt: 84 kilo

Tidligere klubber: Poprad (Slovakia), Vålerenga, Windsor Spitfires (Canada, junior), Frölunda (Sverige) og Manglerud Star.

---






Mer fra Dagsavisen