Stavanger Oilers

Rekordmannen drømmer om nok en rekord

For Henrik Holm (32) og Oilers er tirsdagens Champions Hockey League-møte med Ilves potensielt avgjørende for om de kommer seg videre til utslagsrundene. Rekordmannen, som har spilt 34 av klubbens 35 kamper i Europa, er ekstremt lysten på å ta Oilers lengre enn noensinne før.

Stavanger — Etter treningen mandag morgen begynte reisen til Tampere for de norske mesterne. Forutsetningene foran de to siste kampene i gruppe E i CHL er at laget er på tredjeplass med fem poeng. Foran seg har de Fribourg (ni poeng) og Red Bull (sju poeng) – som nå møtes til to innbyrdes oppgjør.

Oilers møter på sin side Ilves (3 poeng) tirsdag i Finland og 12. oktober hjemme i DNB Arena. De to beste går videre. Klubben har fra før 16.-delsfinale som sin beste prestasjon i Europa – utenom seieren i Continental Cup i 2014. Det vil Holm toppe.

– Avansement er viktig for oss. Nå er vi en posisjon hvor vi kan gå videre. Det ønsker vi. Vi har veldig lyst til å kjenne på utslagsrundene i CHL igjen. Sist vi klarte det røk vi ut mot Berlin. Nå går det rett til 8.-delsfinaler og ikke 16.-delsfinaler som sist, sier landslagskeeper Holm til RA.

Han mener mulighetene for å klare det absolutt er gode. Vinner de i Finland ser det svært lyst ut. Håpet lever i beste velgående. Samtidig er det viktig å ikke stirre seg blinde på tabellen i gruppen. Prestasjoner og arbeidsoppgaver i systemet er langt viktigere.

– Nå har vi fått en veldig god start i CHL, men faktisk kunne vi hatt enda bedre uttelling også.

Tilbake fra skade

Etter å ha stått over et par kamper med en liten muskulær skade var han tilbake mot Manglerud Star lørdag. Kroppen er helt fin nå og Holm vet at han fort blir viktigst av alle i Finland.

– Hvordan skal lagkameratene gi deg best mulig arbeidsforhold?

– De har gjort hva de kan i de første kampene. Vi må fortsette der vi slapp – samtidig som vi kanskje er enda litt skarpere.

Det er klart vi er underdogs når vi reiser for å møte de finske serielederne i Finland.

—  Pål Higson

Han er ikke redd fra overgangen, fra å dominere med 50 skudd og masse puckbesittelse mot MS, til å spille en annen type kamp mot topp motstand i Europa. Oilers endrer ikke systemet sitt uansett. Det handler om de vante tingene og egne prestasjoner – selv om bildet blir annerledes.

– Vi settes under press og må forsvare oss i kamper i Fjordkraft-ligaen også. Den omstillingen blir man nok mer bevist på dess mer det snakkes om det fra utsiden, men jeg tror ikke det behøver å bety så mye. Bildet er litt skapt. Du må ha tro på grunnprinsippene dine uansett. Så handler det bare om å være hakket skarpere og mer konsentrert mot de aller beste, sier Holm.

Keeperkjempen er veldig tydelig i talen på at den store forskjellen mot et lag som Ilves er at feil vil bli straffet mye hardere enn mot MS og Ringerike. Store justeringer i spillestil er tull. Det er nettopp i slike kamper at det enkle ofte er det beste.

– Hvor mye vet dere om Ilves?

– Det virker som de spiller pucken raskt og er pasningssikre. De har gode skøyteløpere. Vi må holde laget samlet – slik vi har gjort de siste kampene i Europa. Skuddene som kommer må holdes på utsiden av farlig sone. 40-50-skudd mot går helt fint å ta seg av om de kommer derfra, sier Holm.

Keeperen står nå oppført med 34 kamper i Europa for Oilers. Klubben har spilt 35 totalt i klubbhistorien. Dennis Sveum er nummer to på listen med 31 kamper.

– Husker du den ene du ikke var med på?

– Ja, det var i den ene hjemmekampen i gruppespillet i 17/18-sesongen. Vi var slått ut allerede og jeg fikk fri. Jonas Wang Wikstøl og Jacob Opsahl delte den. Så sto jeg heller ikke alle kampene de årene hvor jeg delte på å spille med Ruben Smith, men jeg er på dommerkortet i alle. Den rekorden i Europa er uansett en jeg er stolt over, sier han.

Leter etter forsterkninger

Sportsdirektør Pål Higson er på sin side rask med å peke på at Oilers langt ifra er favoritter mot Ilves.

– Det er klart vi er underdogs når vi reiser for å møte de finske serielederne i Finland, men alle kamper skal spilles. Vi går på isen for å gjøre en god prestasjon. Så er vi nok veldig avhengig av at Henrik har en god dag. Alt det defensive må stemme og han må få gode vilkår. Så håper vi det holder, sier Higson til RA.

Sportsdirektøren håper også å forsterke laget ganske snart – uavhengig av hva som skjer i CHL. De har en ledig plass på utlendingskvoten og er en seniorback i manko. At Andreas Klavestad er tilbake endrer ikke så mye på den tankegangen med Kristian Østby ute også.

– Vi er ikke i konkrete forhandlinger, men i en prosess. Vi snakker litt med spillere og følger med i markedet. Vi skulle gjerne hatt inn noen. Det hjelper med Klavestad tilbake, men hadde håpet på Østby også. Vi er en seniorback i manko, sier Higson.





Mer fra Dagsavisen