Stavanger Oilers

– Hadde kjempet med Bolt om han ikke spilte hockey

Etter tre mål på to hjemmekamper er lagkamerat Christoffer Karlsen klar på at backene i ligaen virkelig skal få kjørt seg mot Oilers nye lyntog Bryce Gervais (30) framover.

Stavanger — Etter at MS ble slått 3–1 lørdag, i en kamp hvor hjemmelaget beviste at de er i ferd med å finne seg selv, kunne både Karlsen og Gervais smile.

Karlsen fikk endelig hull på scoringsbyllen i sin sjuende kamp for sesongen. Gervais fortsatte på sin side hvor han slapp etter hjemmedebuten torsdag med to nye scoringer.

Christoffer Karlsen

Løperen, som ble skadet i seriepremieren mot Sparta, har imponert snikskytteren Karlsen dypt.

– Gervais hadde sikkert kjempet mot Usain Bolt på 100 meter om han ikke spilte hockey. Får han brukt farten sin nok kan han score fryktelig mange mål for oss framover, sier Karlsen.

Har mer på tanken

Utsagnet hans understøttes også av statistikken. En toppfart på 35 kilometer i timen blinket på kuben i DNB Arena. Det var raskest på isen med solid margin.

– Det har virkelig vært gøy å spille foran dette publikumet de siste to kampene, sier en fornøyd Gervais til RA.

De to scoringene hans mot MS var et solid bidrag i en kamp hvor Oilers stadig mer virket å finne seg selv. Spesielt den andre perioden var knallgod. Bortelaget, som har startet sesongen sterkt, kom kun til et par avslutninger. Oilers pepret samtidig sin motstander. Det hadde ikke vært noe å si på om seieren ble langt større enn 3–1. Overtallet til Oilers så også bedre ut.

– Vi startet kanskje litt tregt, men så kom det seg veldig i andre og tredje periode. Da mener jeg vi fikk satt forecheckingen på en måte som gjorde at vi dominerte veldig, sier Gervais.

Selv om han står med tre mål på to hjemmekamper lover han at det er mer igjen på tanken.

– Jeg er kanskje på 95 prosent fysisk etter skaden. Det er mer å hente, lover han.

For Christoffer Karlsen var også lørdagens kamp en stor opptur. 3-1-målet hans var viktig. For en snikskytter som imponerte alle med mål i fjor var det tøft å gå så lang tid uten scoring denne sesongen.

– Jeg har hatt nok av sjanser, men ikke hatt stang inn. Det har vært noen frustrerende kamper, men nå blir det kanskje lettere å sette inn den neste. Skuldrene går litt ned. Det er ikke heldig å ville det for mye. Da går det litt ut over teknikken, sier Karlsen.

Selvtillit før CHL-dueller

Seieren lørdag gjør at Oilers har krøpet opp til fjerdeplass på tabellen. Nå handler det likevel om å glemme det og stille om til CHL. Tirsdag skal laget ut i en knalltøff kamp mot finske Ilves på bortebane.

– Hvordan blir det å stille om fra å dominere i puckbesittelse og skudd mot et lag som MS til denne type kamp?

– Kanskje det er en fordel at vi ikke har dominert kampene så mye som vi har ønsket i ligaen så langt, sier Karlsen – og snur på det.

Både Karlsen og Bryce Gervais er uansett klare på at Oilers ikke skal endre for mye i Finland. Laget må spille slik de pleier uansett.

– Så blir det selvsagt en forskjell. De vil nok ha pucken ganske mye mer enn MS lørdag, erkjenner Gervais – som også imponerte i CHL før han ble skadet.

Nå er den nye Oilers-stjernen tilbake. Det kan ha en stor betydning sammen med en Christoffer Karlsen med påfyll av selvtillit.

NB! Oilers materialforvalter Bent Stangvik ble før kampen hedret med æresprisen til supporterklubben Roughnecks.

– Det var det eneste navnet på listen vår i år, var beskjeden fra fanklubben under prisutdelingen.

---

FAKTA

Ishockey, Fjordkraft-ligaen

Stavanger Oilers – Manglerud Star 3–1 (1-0, 2-1, 0-0)

DNB Arena, 3472 tilskuere

Mål: 1. periode: 1–0 (18.22) Bryce Gervais (Ludvig Hoff, Daniel Bøen Rokseth).

2. periode: 2–0 (21.04) Gervais (Colton Beck), 2–1 (21.40) Christer Simonsen (Joachim L. Hermansen, Mathias Trygg), 3–1 (24.50) Christoffer Karlsen (Thomas Berg-Paulsen, Hoff).

3. periode: Ingen.

Utvisninger: Stavanger 4 x 2 min., Manglerud Star 4 x 2 min.

Skudd: 47–19

---






Mer fra Dagsavisen