Stavanger Oilers

Ketsjupflasken åpnet seg for veteranen

Oilers har kladdet og scoringene har ikke sittet løst så langt. Mot Ringerike passet det derfor meget godt at en gammel helt virkelig våknet.

Stavanger — Dan Kissel (35) var målscorer eller regissør på alle målene i 4-2-seieren tirsdag kveld.

– Deilig å få poengfangsten gående! Mål vinner kamper, sier Kissel til RA.

Han legger likevel ikke skjul på at Oilers som enhet ikke får nok ut av spillemessig overlegenhet og skudd i kampene. Det er også grunnen til at laget har kommet skjevt ut i årets seriespill. Mot Ringerike var det spenning i kampen helt til Kissel avgjorde med et indirekte mål minuttet før slutt. Slik burde det ikke vært.

– I alle kampene føles det som om vi skyter og skyter uten å score. Det har vært litt for mange kamper hvor vi ikke klarer å score mer enn tre ganger. Vi leter etter målene og er nok litt frustrerte, erkjenner han.

At Oilers har slitt i starten har nok flere grunner enn nye spillere og manglende kjemi. Skader spiller inn. Det gjør nok også deltakelsen i CHL.

– Hvor vanskelig er det å møte lag som Ringerike – lag som mest av alt vil ødelegge for dere og kontre?

– Vi er ganske godt vante med det. Det handler om å få fart på slik at de ikke får til det de prøver på, sier Kissel.

Gervais scoret på direkten

Etter tirsdagens kamp, som var utsatt på grunn av spill i CHL, står veteranen med ni målpoeng på seks kamper. Det er solid uansett hvordan du vrir og vender på det. Problemet er bare at ingen andre virkelig følger etter. I så måte var det veldig fint at nykommer Bryce Gervais debuterte hjemme i serien med mål.

– Det er viktig at Bryce er tilbake og flott å se ham score. Vi behøver å få folk i gang, sier trener Todd Bjorkstrand.

At laget ikke kjørte over Ringerike i målprotokollen, slik man kanskje venter av Oilers, bryr han seg ikke så mye om. Etter det stygge tapet mot Stjernen handlet dette først og fremst om å vinne for å komme seg opp på hesten igjen.

– En veldig viktig seier. Vi skapte mye sjanser og skjøt mye. Dette handlet om å slå tilbake, sier treneren.

Når han skal forklare de manglende målene så langt trekkes kjemi og skader fram. Samtidig har amerikaneren, som selv var en målmaskin i dansk hockey, spesielt ett råd å komme med til sine spillere;

– Har du en åpen mulighet for å skyte så skyt! Vær egoistisk i de situasjonene. Så må vi selvsagt også følge opp på den andre og tredje muligheten som gjerne dukker opp.

Todd Bjorkstrand

Helt bakerst ga treneren Joona Partanen fornyet tillit etter den svake kampen mot Stjernen sist. Norsk-finnen betalte tilbake med en solid kamp denne gangen.

– Det var veldig gledelig, sier treneren.

Ser etter forsterkninger

Samtidig som Oilers leter etter kjemien og flyten som avgjør kamper leter også sportsdirektør Higson etter nye spillere. Selv om klubben har tradisjon for å vente en stund med å fylle den siste plassen på utlendingskvoten legger han ikke skjul på at det letes ganske aktivt allerede. Både en back og en løper kan være aktuelt slik situasjonen er.

– Men det er fortsatt ikke noe som er konkret, sier Higson.

Trener Todd Bjorkstrand drar på det når RA spør om i hvilken posisjon han helst ser at Higson lykkes med å finne en spiller. Det er åpenbart at han gjerne hadde tatt en Ole Brumm – og takket ja til begge deler.

– Men slik situasjonen er med skader akkurat nå ville jeg nok valgt en back. Samtidig får nye spillere sjansen som følge av at Andreas Klavestad og Kristian Østby er ute. Thomas Higson spilte veldig bra mot Ringerike synes jeg, sier Bjorkstrand.

Neste kamp for Oilers er lørdag. Da står MS på menyen hjemme i DNB Arena.

---

FAKTA

Ishockey, Fjordkraft-ligaen

Stavanger Oilers – Ringerike 4–2 (1-0, 1-1, 2-1)

DNB Arena, 3018 tilskuere

Mål: 1. periode: 1–0 (11.03) Colton Beck (Bryce Gervais, Daniel Thomas Kissel).

2. periode: 1–1 (25.25) Marius Carho Hansen (David Åslin), 2–1 (29.03) Gervais (Kissel, Daniel Bøen Rokseth).

3. periode: 3–1 (51.22) Kissel (Patrick Ulriksen, Beck), 3–2 (54.49) Hansen (Åslin, Dennis Ryttar), 4–2 (58.50) Kissel.

Utvisninger: Stavanger 2 x 2 min., Ringerike 2 x 2 min.

Skudd: 42–15

---