Stavanger Oilers

Oilers-treneren forklarer hvorfor Partanen startet

Tre tabbemål ble kostbart da Oilers tapte 6-3 mot Stjernen på borteis lørdag.

Oilers gikk ut i Stjernehallen og dominerte kampen med pucken fra første stund, men det til ingen nytte. På de fire første skuddene scoret Stjernen tre mål på Oilers-keeper Joona Partanen, som selvfølgelig ble byttet ut etter rødtrøyenes tredje scoring.

Etter kampen er trener Todd Bjorkstrand tydelig på hvorfor Partanen startet kampen framfor landslagskeeper Henrik Holm.

– Det har vært mange kamper i det siste, både i CHL og Fjordkraft-ligaen. Derfor følte vi det var nødvendig å gi Holm litt hvile, sier Bjorkstrand til RA.

Resultatet av keeperskiftet før kampen var at Partanen ble byttet ut etter Stjernens tredje mål. Håkon Imset Stormli, Jonathan Hermansson og Alex Dostie fikk alle hull på Oilers-keeperen. Med ni sekunders mellomrom kom de to siste scoringene, og da kom keeperskiftet etter kun 17.44 av åpningsperioden.

Med tre mål å ta igjen ble det ekstremt tungt for Oilers å komme tilbake i kampen, og de bidro heller ikke selv til å gjøre det enkelt.

– Angrer du på valget om å la Holm hvile fra start?

– Det var valget vi tok, og det må vi stå for, sier Bjorkstrand.

Vi må score det første målet.

—  Todd Bjorkstrand

Tok det i egne hender – ga det bort

Greg Mauldin reduserte etter litt over sju minutter av åpningsperioden, og fem minutter senere scoret Alex Dostie 4-1-målet for Stjernen. Ludvig Hoff, som var tilbake fra skade og gikk litt inn og ut i kampen etter en smell i foten, reduserte til 4–2 under ett minutt senere. Det ga et godt utgangspunkt for opphentingen, men så fortsatte Andreas Heier scoringsshowet i Stjernehallen. Med 55 sekunder igjen av andre periode reduserte Oilers-back Martin Lefebvre til 5–3.

På opphentingen hjalp det lite med Stormlis andre scoring i kampen, som kom nærmest umiddelbart etter en Stjernen-utvisning var ferdigsonet.

Oilers ga selv fra seg mulighetene for opphenting gjennom å tillate nye scoringer fra Stjernen underveis, og til slutt ble forskjellen på lagene tre mål.

Det ble heller aldri forsøkt å ta av keeper Henrik Holm for å jakte nye reduseringer mot slutten.

– Hvorfor ble Henrik Holm stående i stedet for å bytte ham med én ekstra utespiller?

– På grunn av at det var tre mål. Differansen mener jeg er for stor. Med ett eller to mål er det naturlig å gjøre det, sier Bjorkstrand.

Dermed fikk heller ikke Stjernen noen mulighet til å pynte resultatet med en sjuende scoring.

Selv om Oilers tapte kampen med tre mål var det stort sett bortelaget som dominerte banespillet, og skapte definitivt flest sjanser med sine 42 skudd på mål, mot Stjernens 24.

Trener Bjorkstrand velger å ikke sage spillerne av den grunn.

– Selv om det høres rart ut så likte jeg innsatsen vår i kampen. Det skal ikke stå på den, sier Bjorkstrand.

Todd Bjorkstrand

Bjorkstrand vil score det første

Han trekker også fram en nøkkelfaktor som er helt avgjørende for å vinne kamper framover.

– Vi må score det første målet. Den første sjansen vår i kampen var stor, og hadde vi scoret der ville nok kampen sett annerledes ut, sier Oilers-treneren.

Skadesituasjonen preger fortsatt laget. Selv om Ludvig Hoff var tilbake hadde Bryce Gervais, Andreas Klavestad og Kristian Østby fravær grunnet skade. Mens Gervais var på isen med laget fredag er Klavestad og Østby lenger borte fra spill. Begge har en skade i overkroppen, og er med på å svekke backkorpset betraktelig.

Det førte til at backen Paul Bittner ble flyttet ned som back mot Frisk Asker torsdag. I Stjernehallen fortsatte amerikaneren å spille back, og han gikk av isen med minus to i pluss/minus-statistikken.

Allerede tirsdag kommer Ringerike Panthers, og Stavanger-gutten Jonas Slettebø Haughom, til DNB Arena. Panterne fra Hønefoss tapte, som Oilers tirsdag, 4–1 borte mot Vålerenga i lørdagens oppgjør. Lørdag kommer Manglerud Star til DNB Arena, før Oilers setter kursen mot Finland for å møte Ilves i mektige Nokia Arena. Der spiller Bjorkstrands menn om avansement i Champions Hockey League.