Stavanger Oilers

Kissel tror det vil løsne for Oilers

Oilers brukte mye tid på å trene med én spiller mer på isen fredag. Det håper de gir avkastning allerede mot Stjernen lørdag.

Stavanger — Kun ved to av 17 overtall har Oilers klart å score så langt i Fjordkraft-ligaen. Laget som dominerte fullstendig med én mann mer på isen forrige sesong har dermed kun scoret ved 11,8 prosent av overtallene på sesongens fire første kamper. Kun Frisk Asker (8,7), Grüner (5,6) og Ringerike (0) har dårligere tall å vise til.

Som oppkjøring til lørdagens kamp mot Stjernen var det naturligvis på programmet da Oilers hadde isøkt fredag. Dan Kissel, som har vært sentral i lagets overtall helt siden han ble hentet i 2012, er plassert i en ny rolle. Han har tidligere vært brukt mest på et av skytterpunktene på sidene, men er nå flyttet inn mer sentralt.

– Det føles veldig bra. Når vi ikke opplever suksess med det vi driver med så må vi flytte litt rundt og prøve ny ting. Jeg har spilt flere posisjoner i overtall tidligere, og tror det vil løsne for oss, sier Kissel til RA.

Den amerikanske sniperen står med fire målpoeng på like mange kamper i serien denne sesongen.

Oilers må ha mål

– Hva er nøkkelen til flere overtallsscoringer?

– Selvtillit. Det har enormt mye å si. Spiller man uten å score er det vanskelig å grave for det første målet, men når man først får ett så kommer det flere etter vært. Det løsner rett og slett, sier Kissel.

Han tror mye av det samme gjelder i spill fem mot fem. Forrige sesong scoret Oilers i snitt 3,6 mål per kamp. Så langt i 2022-23-sesongen er det 2,25.

– Vi må bare trene på å score, og skyte mer i kampene, så kommer det, sier amerikaneren.

Likevel har Oilers klart å ta poeng i tre av fire kamper. Det defensive har sørget for poengfangsten.

Forrige sesong sto Dan Kissel med sju målpoeng i løpet av fem kamper mot Stjernen. Christoffer Karlsen, Markus Søberg, Rob Bordson og Jarrett Burton hadde alle fem poeng hver mot rødtrøyene.

– Vil dere få gang på produksjonen i overtall allerede mot Stjernen, Todd Bjorkstrand?

– Jeg håper det. Som jeg sa etter kampen mot Frisk så er jeg ikke bekymret, det må bare løsne. Jeg vet det kommer med de spillerne vi har, sier Oilers-treneren.

– Best med Oilers-hockey

Forrige sesongs serietoer Stjernen kommer i likhet med Oilers til oppgjøret fra seier i forrige kamp. Rødtrøyene fra Fredrikstad slo Lillehammer 4–2 torsdag, og 31-åringen Filip Gunnarsson ble Stjernens beste i kampen.

Da Oilers var i Fredrikstad for sesongens første treningskamp ble det en ren overkjøring fra Oilers, som vant 6–2 etter scoringer fra André Bjelland Strandborg, Dan Kissel, Bryce Gervais, Ludvig Hoff og to fra Thomas Berg-Paulsen – som også scoret ett av to mål mot Frisk torsdag.

Til lørdagens kamp vil trener Bjorkstrand ikke se så mye annerledes fra spillerne.

– Vi må spille på samme måte som vi gjorde mot Frisk. Det er det vi har snakket om på trening også. Hvis vi spiller Oilers-hockey, da spiller vi på vårt beste. Vi skal være på fra start, sier Bjorkstrand.

Lørdagens kamp mellom Oilers og Stjernen i Fredrikstad starter klokken 16.00 og kan følges direkte hos RA.

---

Poengplukkere

1. Dan Kissel 2 mål, 2 assist, 4 poeng.

2. Colton Beck 2 mål, 2 assist, 4 poeng.

3. Greg Mauldin 2 mål, 1 assist, 3 poeng.

4. Martin Lefebvre 0 mål, 3 assist, 3 poeng.

5. Anders Tangen Henriksen 0 mål, 2 assist, 2 poeng.

6. Thomas Berg-Paulsen 1 mål, 1 assist, 2 poeng.

7. Tommy Kristiansen 0 mål, 2 assist, 2 poeng.

8. Christoffer Karlsen 0 mål, 1 assist, 1 poeng.

9. Daniel Bøen Rokseth 1 mål, 0 assist, 1 poeng.

10. Sander Husebø 0 mål, 1 assist, 1 poeng.

11. André Bjelland Strandborg 1 mål, 0 assist, 1 poeng.

12. Noah Bergesen Aarthun 1 mål, 0 assist, 1 poeng.

---


Mer fra Dagsavisen