Stavanger Oilers

Gode skadenyheter for Oilers

Etter noen kamper med fire A-lagsspillere ute ser det langt lysere ut for Oilers før lørdagens kamp mot Stjernen.

Stavanger — Oilers har åpnet Fjordkraft-ligaen med en uheldig skadeliste. Kristian Østby har vært ute siden sluttspillet i vår, mens Andreas Klavestad, Bryce Gervais og Ludvig Hoff har pådratt seg skader i løpet av sesongens første uker.

Fredag var både Hoff og Gervais tilbake på isen da Oilers trente kun 13 timer etter de forlot isen etter å ha beseiret Frisk Asker 2–0 i DNB Arena.

Trener Todd Bjorkstrand bekrefter at Hoff er klar.

– Ludvig (Hoff) er klar og spiller mot Stjernen, Bryce (Gervais) får vi se på, sier Oilers-treneren til RA.

Gervais selv var optimistisk etter fredagens økt.

– Jeg er nære, men må se litt hvordan kroppen føles lørdag før avgjørelsen tas, sier canadieren.

Bryce Gervais

– Hvordan føles det?

– Bra, men jeg har blitt fulgt godt opp gjennom skaden av Kåre (Kyllingstad Kvalvik, fysioterapeut) og Eirik (Haukali, fysisk trener). Det gjør jobben med å komme tilbake mye enklere, sier Gervais.

Med duoen tilbake vil Oilers kun mangle backene Østby og Klavestad. Førstnevnte vil etter alt å dømme være tilbake rundt landslagspausen, mens Klavestad vurderes fortløpende. Begge er skadet i overkroppen etter det RA får opplyst.

I torsdagens kamp mot Frisk Asker førte backskadene til at vingen Paul Bittner ble flyttet ned som back. Det var hans første opptreden i de defensive rekkene siden før han begynte med juniorhockey.

Skadene, med unntak av Østbys langtidsskade, har vært av en kortvarig karakter. Det gjør at sportsdirektør Pål Haukali Higson ikke har vurdert umiddelbare forsterkninger til DNB Arena.

Paul Bittner

Nyeste fra Dagsavisen.no: