Stavanger Oilers

Beskjed fra Bjorkstrand ga Oilers-seier

På morgentreningen fikk Thomas Berg-Paulsen en beskjed fra Oilers-trener Todd Bjorkstrand. Det bidro sterkt til 2-0-seier mot Frisk Asker.

Stavanger — Oilers skulle reise seg etter 4-1-tapet i Jordal Amfi tirsdag, og gjorde det så til de grader da Frisk Asker gjestet DNB Arena torsdag. 2–0 vitner om en utrolig sterkt strukturert ishockeykamp, og det første målet var det Thomas Berg-Paulsen som sto for.

Etter litt over åtte minutter av andre periode scoret Stavanger-gutten Oilers’ første mål for kampen. Målet var på ingen måte en avansert scoring, men han gjorde det enkelt. Entret offensiv sone og skøyt pucken på en noe uforberedt Nicklas Dalhberg.

Beskjeden om hvordan det skulle gjøres kom noen timer tidligere.

I NHL er det mange rare mål, men de kommer som regel bare av at man kaster pucken mot mål og satser på at den går inn.

—  Thomas Berg-Paulsen
Thomas Berg-Paulsen

– På morgentreningen fikk jeg beskjed fra Todd (Bjorkstrand, Oilers-trener) om å skyte hvis jeg kom i den posisjonen jeg scoret fra nå. Det gjorde at jeg egentlig ikke behøvde å tenke så mye da jeg hadde pucken. I tillegg ga backen meg mye rom, sier Berg-Paulsen til RA.

Han kjente på at målet var forløsende.

– Jeg har hatt mye sjanser i alle kampene til nå. Jeg tror det ene sekundet som førte til målet betyr utrolig mye. I NHL er det mange rare mål, men de kommer som regel bare av at man kaster pucken mot mål og satser på at den går inn, sier Stavanger-gutten.

Det andre målet til Oilers kom med tre sekunder igjen på kampuret, og ble signert Greg Mauldin. Målscorerne til Oilers er også blant de fremste defensive spillerne.

– Tror du det er tilfeldig, Todd Bjorkstrand?

– Nei. Thomas hadde en sjanse og skøyt pucken, slik som vi snakket om på morgentreningen. Han så ikke etter pasningsalternativer, og visste at pucken måtte skytes på mål for å skape noe. Det er noe han har jobbet med, sier Oilers-treneren.

Bjorkstrand mener laget spilte bra, noe smultringen til keeper Henrik Holm gjenspeiler.

Oilers må jobbe med overtallet

Framover håper treneren å få noe ut av overtallsspillet til Oilers. Det har ikke fungert særlig godt den siste tiden. På fire kamper har overtallsrekkene kun scoret på to av 17 sjanser med én spiller mer på isen.

– Det ville vært fint å få noe ut av overtallet. Vi var gode i undertall, men med overtall er det litt spesielt. Noen ganger er det enkelt, andre ganger vanskelig. Jeg er sikker på at vi finner ut av det, og heldigvis kostet det oss ikke noe mot Frisk, sier Bjorkstrand – og legger til:

– Det er viktigst at vi setter spillet med pucken, og når spillet ikke sitter helt ennå handler det om å skyte på første sjanse. Det er slik vi scorer mål.

Likevel var det solid nok defensivt til å slå Frisk. Mannen bakerst hos Oilers, Henrik Holm, var fornøyd med at laget reiste seg etter opplevelsen på Jordal.

– Der spilte vi ikke som et topplag verdig, sier keeperen.

Mot Frisk ble det derimot langt bedre arbeidsvilkår for Holm. Den defensive strukturen var langt bedre, og det henger naturligvis sammen med keeperspillet.

– Godt forsvarsspill gjør det enklere for meg, og godt keeperspill gjør det trygt for backene, sier Holm.

Bittner som back

Foran ham er det mye skader for tiden. Kristian Østby er langtidsskadd, mens Ludvig Hoff, Andreas Klavestad og Bryce Gervais er ute med et kortere perspektiv.

Oilers-trener Bjorkstrand gjorde derfor grep mot Frisk, og flyttet vingen Paul Bittner ned som back. Andre veien gikk Noah Bergesen Aarthun, som åpnet kampen i fjerderekken.

Mens Stavanger-gutten Bergesen Aarthun tidligere er omskolert fra løper til back har ikke Bittner vært gjennom det samme. Etter kampen forteller amerikaneren at det er en stund siden sist han spilte back i kamp.

– Dette var første gang siden før jeg begynte å spille juniorhockey, og nå har jeg vært profesjonell sju sesonger. Så det er lenge siden sist, sier Bittner.

Paul Bittner

Bakgrunnen for posisjonsskiftet mot Frisk var enkelt og greit et spørsmål fra trenerne.

– De spurte, og jeg gjør det jeg får beskjed om. Etter noen skift kom jeg mer inn i det, og jeg følte det gikk greit, sier amerikaneren.

Den typen skifter er langt fra normalen i ishockey, men det har vært noen eksempler gjennom Oilers-historien. Thomas Boxill ble back, nærmest ved tilfeldigheter, mens backen Michael Brandasu tilførte muskler framover som ving i fjerderekken noen kamper.

Fredag gjennomfører Oilers-spillerne en vanlig isøkt før de drar til Fredrikstad for å møte Stjernen lørdag.

Nyeste fra Dagsavisen.no: