Stavanger Oilers

Kristiansen raser etter tapet mot VIF: – Jeg er forbannet

Oilers tapte 4-1 mot Vålerenga, og profilen Tommy Kristiansen erkjenner at han er forbannet etter kampen.

Oilers fikk virkelig føttene ned på planeten igjen etter lørdagens overbevisende 3-1-seier mot Storhamar i DNB Arena. I Jordal Amfi ble nemlig Tommy Kristiansen og lagkameratene nærmest sjanseløse, i all hovedsak basert på defensive feil og svakt duellspill – egentlig helt stikk motsatt av kampen mot Storhamar.

– Vi gjør en dritdårlig kamp. Jeg synes ikke vi er i nærheten av noen ting. Nå er det hjem for å jobbe, sier Tommy Kristiansen til rettighetshaver TV 2.

Med unntak av André Bjelland Strandborgs redusering i andre periode, nærmest umiddelbart etter Mika Partanens 2-0-scoring, var det få offensive lyspunkter for Oilers.

Scoringen til Strandborg var nærmest historisk. Spillerne André Bjelland Strandborg, Anders Tangen Henriksen (assist), Sander Husebø (assist), Thomas Higson og Noah Bergesen Aarthun var på isen, og er alle fra Stavanger.

Stavanger-guttene Anders Tangen Henriksen, Noah Bergesen Aarthun, Sander Husebø, Andre Bjelland Strandborg og Thomas Higson Oilers

Jeg synes det er en fantastisk dårlig match av oss, og jeg synes ikke Vålerenga var så bra heller. At vi møter opp på Jordal, og spiller så jævlig ræva. Jeg har ikke ord på det.

—  Tommy Kristiansen

– Var litt likegyldige

Likevel var duellspillet langt fra der Oilers skal være i malen de spiller etter, og det drar naturligvis kjempen Kristiansen fram.

– Vi må begynne å spille mer Oilers-hockey. Må inn i kroppen og jobbe. Jeg synes vi var litt likegyldige i dag. Jeg synes det er en fantastisk dårlig match av oss, og jeg synes ikke Vålerenga var så bra heller. At vi møter opp på Jordal, og spiller så jævlig ræva. Jeg har ikke ord på det, sier Kristiansen videre.

Han lar det skinne gjennom hvordan han føler seg.

– Jeg er forbannet.

Duellspillet var i aller høyeste grad merkbart i droppsirkelen. Med unntak av Colton Beck, som endte på 71 prosent, var ingen andre over 40.

Dårlig defensivt

Assistenttrener Juha Kaunismäki peker umiddelbart på det defensive.

– Jeg synes ikke vi spilte en god defensiv kamp. Det ble altfor åpent i forhold til hvordan vi vil spille. Våre beste spillere klarte ikke sette press på motstanderne slik vi ønsker, sier Kaunismäki til rettighetshaveren.

Backparet Patrick Ulriksen og Martin Lefebvre var utvilsomt det beste i Fjordkraft-ligaen forrige sesong, og har vært viktige i kampene Oilers har spilt til nå i både CHL og Fjordkraft-ligaen.

Oilers VIF

Mot Vålerenga ble det henholdsvis tre og fire minuspoeng for duoen. Det tilhører sjeldenhetene.

Med backene Kristian Østby (overkropp) og Andreas Klavestad (overkropp) ute har det blitt ekstra mye istid på Lefebvre. I tirsdagens kamp ble det mindre enn de 32.32 minuttene han spilte mot Storhamar, men 26.01 er likevel mye.

Bryce Gervais (underkropp) og Ludvig Hoff (underkropp) er også ute.

Kaunismäki tror ikke det vil bli noen returer til isen allerede til torsdagens hjemmekamp mot Frisk Asker.

Han mener likevel å ha nøkkelen til hva som må til for å snu trenden allerede torsdag kveld i DNB Arena.

– Få god energi og ha strukturen vi kan stole på. Vi pleier være jevne i alle tre periodene, men jeg synes det svinger for mye, sier Kaunismäki til TV-kanalen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: