Stavanger Oilers

Kaunismäki: - To Goliat-er som kolliderer

Når Petter Thoresen returnerer til DNB Arena som klubbtrener for første gang etter gullæraen i Oilers blir det en helt spesiell dag for Juha Kaunismäki (43).

Stavanger — Oilers-assistenten ble raskt gjort til kaptein da Thoresen kom inn for å ta klubben opp til posisjonen som hockeylokomotivet i Norge. Han erkjenner glatt at den nye Storhamar-treneren har hatt enorm påvirkning på hans hockeyliv og trenervirke.

– Jeg liker ærligheten til Petter. Han er krevende, men en fin rollemodell på så mange måter. Tiden under ham som spiller var tøff, men givende. Jeg lærte enormt mye av ham. Ikke minst da han valgte meg som kaptein, sier Kaunismäki.

– To Goliat-er som kolliderer

Oilers-legenden ga seg litt overraskende, i starten av 30-årene, som spiller. Samtidig var han den gangen klar på at det alltid var planen hans. «Kaunis» ville stanse på topp. Det var hans ønske.

Petter Thoresen

Det ga samtidig rom for å kaste seg raskt inn i trenergjerningen.

Etter å ha jobbet som utviklingsansvarlig i Oilers i fem år kom han inn rundt A-laget for fem år siden da Thoresen ga seg. De siste årene har han vært assistent for Todd Bjorkstrand. Den dagen amerikaneren gir seg vil absolutt ingen bli overrasket om han selv er mannen det pekes på som ny hovedtrener.

Læretiden har han i så fall gått hos to av de beste. Bjorkstrand har vist at han har et system hvor suksess kan gjenskapes både i Norge og i Danmark. Thoresen har vist det samme så mange ganger at man har sluttet å telle.

– Jeg har stor respekt for Petter Thoresen og har tatt masse av ham med inn i min egen trenergjerning. Kanskje spesielt det med ærligheten, sier Kaunismäki.

De som kjenner både Petter Thoresen og Todd Bjorkstrand litt vet de er like som typer. Dette blir to Goliat-er som kolliderer!

—  Juha Kaunismäki

Etter noen år som landslagssjef er mannen som skapte et hockeydynasti i DNB Arena tilbake som klubbtrener hos Storhamar. Mange anser lørdagens motstander, i det som er seriens første hjemmekamp i DNB Arena, som hovedutfordreren til seriegullet.

– Jeg tror dette blir heftig! De som kjenner både Petter Thoresen og Todd Bjorkstrand litt vet de er like som typer. Dette blir to Goliat-er som kolliderer! Det blir noen kule kamper mot Storhamar i år. Ikke minst når Petter returnerer til Stavanger for første gang. Det er spesielt, sier Kaunismäki.

Skadetrøbbel

Lørdagens storoppgjør i DNB Arena vil nok gå uten viktige Andreas Klavestad og Bryce Gervais. Den norske landslagsbacken, og den tidligere AHL-angriperen fra Canada, måtte begge av isen med skader i serieåpningen torsdag da Oilers tapte 4–3 etter straffer borte mot Sparta.

Spesielt på backplass begynner det å bli problematisk for Oilers med Kristian Østby også ute. Torsdag måtte unge Thomas Higson inn til sin seriedebut.

– Vi har ikke så mange backer tilgjengelig nå, erkjenner Juha Kaunismäki.

Sportsdirektør Pål Higson hadde ikke så mye å tilføye fredag, men erkjente det åpenbare.

– De er nok tvilsomme til kampen lørdag. Svarene kommer nok først kampdag. Så går det lengre tid om det er snakk om mer langvarige skader.

– Vil du begynne å se mot å hente inn nok en utlending om dette er langvarige skader?

– Det kommer litt an på utfallet med Klavestad, men det er klart om det er langvarig vil det aktualisere det å hente inn en back til, sier Higson.






Mer fra Dagsavisen