Stavanger Oilers

Dette sier Oilers-treneren før seriestart

Todd Bjorkstrand mener Oilers bør være klar for åpning av Fjordkraft-ligaen mot Sparta.

Stavanger — Oppkjøringen er helt ferdig, og det er også fire av seks Champions Hockey League-kamper. Mens resten av Fjordkraft-ligaen gikk i gang forrige helg spilte Oilers mot østerrikske Red Bull Salzburg og sveitsiske Fribourg-Gottéron i CHL.

Det gjør at Oilers-trener Todd Bjorkstrand mener laget er klar til seriestart, i det som blir hans femte sesong som trener for klubbens A-lag.

– Det bør vi være etter to kamper hver mot Salzburg og Fribourg, sier Bjorkstrand til RA.

Han mener at lagets oppkjøring har vært god, og den åpnet med seier mot Stjernen fra Fjordkraft-ligaen i første treningskamp for litt under én måned siden. Etter det har det gått slag i slag for Oilers, som også har vist at toppnivået til laget ikke står tilbake for noen av Europas aller beste ishockeylag.

Mener Sparta passer godt

Den første motstanderen i den hjemlige ligaen er Sparta, og Bjorkstrand er rask med å dra fram der lagenes sesong skiltes når RA spør om det er den ideelle åpningskampen på Fjordkraft-ligaen for ham.

– Det passer godt. Vi spilte helt til kamp sju mot dem i semifinalene i vår, og har mye respekt for dem som lag. Stilen vår er relativt lik, så det er en god motstander i første kamp, sier treneren.

Hans konkurrent i Sparta-boksen, Sjur Robert Nilsen, og laget hans åpnet med 3-1-tap borte mot Lillehammer i Eidsiva Arena forrige helg. Det er etter alt å dømme et revansjesugent Sparta som tar imot Oilers i Sparta Amfi torsdag kveld.

Bjorkstrand vil uansett se et sultent Oilers, og er tydelig på hvilke forventninger han har til kampen.

– Det er første kamp, og vi skal spille Oilers-hockey, sier han.

Oilers trenger mål

Kampen blir også en mulighet for Bjorkstrands menn å få flere scoringer. I løpet av fire kamper i CHL har Oilers scoret fem mål og tatt like mange poeng. I andre enden av isen har det vært solid.

Med Fjordkraft-ligaen i gang håper treneren å se flere scoringer fra laget.

– Hvordan skal dere få flere mål?

– Vi må skyte mer, sier amerikaneren – som selv hadde 627 mål på 550 kamper i den danske toppligaen da han spilte.

Av spillerne er kun Kristian Østby uaktuell grunnet skade. Han er fortsatt ute med en skade han pådro seg i sluttspillet.

Bortekampen mot Sparta har første dropp klokken 18.00, og kan følges direkte hos RA. Deretter blir det en reisedag for Oilers før Storhamar kommer til DNB Arena for den første hjemmekampen i Fjordkraft-ligaen. Da er det også familiedag i DNB Arena, med aktiviteter helt fra Oilers-kvinnene tar imot Nidaros klokken 12.00.

Nyeste fra Dagsavisen.no: