Stavanger Oilers

Tommy Kristiansen med gladmelding til Oilers-fansen

Fredag måtte Tommy Kristiansen stå over kampen grunnet sykdom, men før oppgjøret mot Fribourg-Gottéron søndag melder han seg klar igjen.

Stavanger — Rett før Oilers skulle på isen i DNB Arena for oppvarming fredag fikk Tommy Kristiansen migreneanfall. Det gjorde at han ikke ble med laget, som sikret ett poeng etter 2-3-tap mot Red Bull Salzburg på straffeslagkonkurranse.

Det er langt fra første migreneanfallet Kristiansen får, og han forteller RA at det er noe som ligger i familien. Likevel har han en gladmelding til Oilers-supporterne.

– Jeg er klar mot Fribourg-Gottéron, sier Oilers-profilen til RA.

Vi har fått mye selvtillit gjennom de kampene vi har spilt.

—  Tommy Kristiansen

Henger med i dødens gruppe

Normalt sett ville kampen nærmest vært en walkover for sveitserne, som er den sterke ishockeynasjonens nest beste lag. I stedet har Oilers snudd om på situasjonen og brukt underdogmentaliteten til å skaffe poeng i samtlige kamper til nå.

I mektige BCF Arena klarte nemlig Tommy Kristiansen og lagkameratene å holde Fribourg-Gottéron borte fra scoringsprotokollen. Det gjorde at Ludvig Hoffs scoring ble avgjørende i kampen Oilers vant 1–0.

Selvtilliten skal det ikke stå på for Oilers, som nå står likt med Red Bull Salzburg med fem poeng på tre kamper. Kun Fribourg-Gottéron er foran med sine seks.

Resultatene så langt gjør at Kristiansen tror de har mulighet å hamle opp med alle lagene i gruppen, hvor sveitserne fredag kveld slo Ilves 2–0 i Finland. Etter fredagens kamp snakket Greg Mauldin om at det var dødens gruppe, og den brennende troen på avansement.

Kristiansen tror på Oilers’ muligheter i søndagens kamp mot Fribourg-Gottéron.

– Vi har fått mye selvtillit gjennom de kampene vi har spilt, og hvis vi fortsetter med å spille slik vi gjorde i andre og tredje periode mot Red Bull Salzburg kan vi slå dem, sier Kristiansen.

Endring mot Oilers

Han påpeker at de vant i Sveits, og en endring som sveitserne må foreta seg.

– Nå skal vi spille på liten is, og de er vant til å spille på stor, sier Kristiansen.

Forskjellen på NHL- og olympisk størrelse kan framstå som marginal, men er relativt stor. Den smalere isflaten er over 200 kvadratmeter mindre. Det gir naturligvis mindre rom tekniske spillere, og for keeperne blir det ofte skudd fra litt andre vinkler.

Oilers spiller langt over halvparten av kampene på liten is, og det blir stadig færre lag i Fjordkraft-ligaen som har olympisk størrelse. Trenden er at nye haller i Norge bygges med den smalere NHL-varianten.

Mer fra Dagsavisen