Stavanger Oilers

Oilers-forandringen som gleder Ulriksen

Stavanger Oilers sjokkåpnet i Champions Hockey League forrige uke. Nå kan Patrick Ulriksen og lagkameratene ta et steg nærmere drømmen om avansement.

Stavanger — Backen Patrick Ulriksen er inne i sin femte sesong for Oilers, og etter kampene mot Red Bull Salzburg (3-2-tap etter spilleforlengelse) og Fribourg-Gottéron (1-0-seier) er det med selvtillit han entret isen sammen med lagkameratene onsdag for å forberede seg til fredagens kamp mot Red Bull Salzburg.

ONS er historie, og det er is igjen i DNB Arena. Selv om forandringene inne i ishallen er stor har også kontrastene vært store på isen for Oilers.

I CHL møter de nemlig topp europeisk motstand, og det fører til endringer for spillerne.

– Det er mange som har skiftet roller, og det er litt kult å se at vi mestrer det, sier Ulriksen til RA.

Mye av omleggingen handler om at Oilers har pucken vesentlig mindre enn hjemme i Fjordkraft-ligaen. Der Oilers ofte kan dominere kamper med pucken i besittelse hjemme er de nødt å spille mer kynisk mot lag fra en høyere hylle.

Ulriksen spilte en nøkkelrolle for Oilers i bortekampene i Salzburg og Fribourg, og som mot slutten av forrige sesong var han spilleren med mest istid sammen med backpartneren Martin Lefebvre.

Mens Lefebvre ofte er den offensive spilleren publikum legger merke til i backparet har Ulriksen viktige bidrag offensivt med å tette gap og holde pucken inne i offensiv sone. Mer enn én gang per kamp er det normalt at Ulriksen pinsjer langs vantet for å frakte pucken ned mot motstanderens mållinje. Han legger selv ikke skjul på at han mer enn gjerne kun sender pucken ut via vantet om det er det som må til.

Patrick Ulriksen

Ydmyk Oilers-back

Forrige sesong var Ulriksen så sterk at han var én av tre spillere som fikk sekser i RAs vurdering av Oilers. «Fjordkraft-ligaens beste defensive back har gjort en utrolig sesong. Solid bakover, og bidrar offensivt gjennom pinsjingen – som ofte skaper målsjanser for Oilers mens motstanderen er i ubalanse», var begrunnelsen.

Den defensive bautaen fra Oslo er likevel langt mer ydmyk enn beskrivelsene som kommer fra omgivelsene.

– Det med istid og sånn er litt sporadisk. I Sveits ble vi stående på isen i to og et halvt minutt før jeg byttet, Martin ble stående ett minutt lenger. Slik jeg ser det er det litt mer tilfeldig, sier Ulriksen.

– Hvordan vil du beskrive den personlige utviklingen din gjennom fire sesonger i Oilers?

– Bratt oppover, men mye av det har med alder og rutine å gjøre. Systemet passer meg bra, sier han.

Han kjenner også på at tilliten som gis fra trenerne er med på å utvikle ham.

Vil så langt som mulig i CHL

Da han ankom Stavanger i 2018 var det med en klar ambisjon om å vinne gull. Det har ikke endret seg selv om 32-åringen allerede har vunnet to seriegull og byttå én gang med Oilers. Han er sulten på mer, og beskriver det hele som å dra på tur sammen med kompiser. Backen mener derfor det ikke er noe problem i det hele tatt å motivere seg til å jobbe for enda et gull, selv om det koster mye krefter.

– Med lagkamerater som spiller skadet og ofrer alt gjør det at jeg blir ekstra motivert til å stå på, og ikke minst vinne igjen, sier Ulriksen.

Han er heller ikke i tvil om målsettingene for den kommende sesongen. Der andre ville snakket om personlige ambisjoner som landslag og poengmål er Oilers-backen lagorientert i tilnærmingen til spørsmålet.

– Vinne NM-gull. Så skal vi selvsagt komme så langt som mulig i CHL, sier Ulriksen.

Fredag får han muligheten å bidra til det siste. Da er Red Bull Salzburg motstander i DNB Arena, før Fribourg-Gottéron venter søndag.

---

FAKTA

Navn: Patrick Ulriksen

Født: 30. mars 1990

Posisjon: Back

Fatning: Venstre

Oilers-kontrakt: Ut 2023-24-sesongen

Moderklubb: Furuset

Tidligere klubber: Ore (Sverige), Comet, Frisk Asker, Lørenskog og Lillehammer.

Kom til Oilers høsten 2018.

---






Mer fra Dagsavisen