Stavanger Oilers

Oilers sin nye keepertrener: – En veldig kul tid for meg

Keepertreneren Jarkko Hyytiä har startet i sin jobb som keepertrener i Stavanger Oilers. Finnen har funnet seg godt til rette.

Hvem: Jarrko Hyytiä. Finsk keepertrener i ishockey. 38 år gammel. Tidligere profesjonell ishockeyspiller.

Hva: Ny keepertrener i Stavanger Oilers. I gang med treningen før ny sesong. Ser frem til å jobbe med Oilers sine keepere.

- Hei! Trives du i din nye jobb?

- Ja, det gjør jeg. Jeg er ekstremt giret på å komme i gang med å jobbe her i Oilers. Det har vært litt lenge å vente for å komme i gang med arbeidet, men nå er vi i gang. Dette er en fantastisk klubb, jeg gleder meg veldig til å komme i gang med det viktigste arbeidet nå som sesongoppkjøringen har startet.

- Ser du frem mot den nye sesongen?

- Ja, selvsagt. Dette blir en kul sesong. Noe av det jeg gleder meg mest til er å kunne komme meg mer inn på spillerne mine og bli bedre kjent med de.

– En spillers personlighet er noe av det du er opptatt av som trener?

– Ja. Jeg er veldig interessert i hvordan de er som personer og hvordan de oppfører seg i garderoben. Det er viktig for en trener. Det er selvsagt også spennende for meg som ny og se hvordan mine spiller opptrer på banen. Dette er en veldig kul tid for meg.

- Er du fornøyd med spillergruppen?

- Ja, absolutt. Alle her i Oilers har tatt meg veldig godt i mot. Jeg har fått en varm velkomst av både spillere, trenere og støtteapparat. Det har vært veldig fint for meg.

- Trives du i byen Stavanger?

- Ja. Jeg kom hit noen dager før jeg startet i jobben for å se meg rundt og bli kjent med mine nye omgivelser. Det ser ut som en veldig fin by, som jeg ser frem til å utforske nærmere i den kommende tiden imens jeg jobber i Oilers.

- Hvor bor du?

- Jeg bor rett ved stadion faktisk.

- Er det du som har kjøpt huset?

- Nei, det har blitt ordnet av klubben. Jeg har ikke kjøpt hus noe hus ennå jeg.

- Hva er det du gleder deg mest til i denne jobben?

- Å jobbe med keeperne. Hovedgrunnen til at jeg er her er på grunn av keeperne. Vi har interessante dager foran oss hvor vi kan bli bedre kjent og jeg kan finne litt mer ut hvordan de er som personer og hvordan de er som hockey-keepere. Det blir en spennende tid for meg.

- De er fine typer?

- Ja, de er fine gutter. Nå kommer vi til å bli bedre kjent i tiden som kommer, da kan jeg finne mer ut av hvordan vi best kan kommunisere med hverandre, det gleder jeg meg veldig til.

Jarkko Hyytiä prater med sin keeperelev.

Over til faste spørsmål;

- Hva gjør deg glad?

- Akkurat nå er jeg glad for at jobben min har kommet i gang for fullt. Men utenom arbeidet mitt på isbanen i hockeyhverdagen gjør selvsagt familien min meg glad. Familie er viktig for meg.

- Har du barn?

- Ja, jeg har tre barn.

- Er de her i Stavanger med deg?

- Nei, de er ikke her ennå. De kommer en tur i oktober for å besøke meg, det gleder jeg meg til.

- Et nytt fast spørsmål, liker du mat?

- Ja, jeg er veldig glad i mat. Jeg er en ganske åpen fyr når det kommer til mat, men samtidig er jeg nokså tradisjonell.

- Hva er din favorittmattrett?

- Til det tror jeg at jeg må svare enten taco eller pizza. Det er to klassikere som aldri slår feil.

Liker du ananas på pizza?

- Ja, det gjør jeg faktisk. Ananas funker for meg på pizzaen, absolutt.



Mer fra Dagsavisen