Stavanger Oilers

Oilers har hentet amerikansk ving

Lagbygget inn mot 2022-23-sesongen fortsetter for Oilers, og nå er det en amerikansk ving med 190 AHL-kamper.

Stavanger — RA vet at Stavanger Oilers har hentet Paul Bittner, som i løpet av kort tid vil presenteres som lagets nye ving. 25-åringen fra Minnesota kommer fra spill i den tyske toppklubben Düsseldorfer EG. Der gjorde han ti poeng på 29 kamper.

25-åringen er 193 centimeter høy, og blir dermed den nest lengste Oilers-spilleren for den kommende sesongen. Kun backen Kristian Østby er høyere med sine 201 cm.

NHL-draftet talent

Talentet til Bittner har det aldri vært tvil om. I 2015 ble han valgt som nummer 38 i NHL-draften. Klubben som valgte ham var Columbus Blue Jackets, som tidligere har hatt Oilers-spiller Greg Mauldin, samt de norske spillerne Espen «Shampo» Knutsen og Ole Kristian Tollefsen, på laget.

Nå spiller Oilers-trener Todd Bjorkstrands sønn, Oliver, for Blue Jackets. Han spilte sammen med Bittner på AHL-laget Cleveland Monsters, og i juniorligaen WHL for Portland Winterhawks. I motsetning til danske Bjorkstrand fikk aldri Bittner muligheten i NHL, og valgte å dra til Sverige for å prøve seg på et utenlandseventyr i 2020.

Speiderrapporter på Bittner beskriver Oilers’ nyervervelse som en stor løper backene i Fjordkraft-ligaen kan frykte den kommende sesongen. Han har i tillegg en unik evne til å skape offensive trusler gjennom å kombinere fart og fysikk for å sope med seg pucken i retning motstanderens mål.

RA har forsøkt å komme i kontakt med flere i Oilers, men ingen ønsket å bekrefte overgangen. Mandag kveld gikk klubbens offisielle Twitter-konto ut med bekreftelse.

Mer inn

Etter Oilers vant byttå mot Storhamar i april har sportsdirektør Pål Haukali Higson re-signert Greg Mauldin og hentet inn nyervervelsen Colton Beck. Begge kan benyttes både som ving og center, og det er nærliggende å tro at Beck hovedsakelig er tiltenkt rollen som center i lagbygget.

Etter det RA kjenner til jobbes det fortsatt med å få på plass én back og én løper til av utenlandske spillere før laget er klart til sesongens første offisielle kamp. Den spilles i CHL 1. september.

---

FAKTA

Navn: Paul Bittner

Alder: 25

Posisjon: Ving

Fatning: Venstre

Tidligere klubber: Portland Winterhawks (WHL, USA), Cleveland Monsters (AHL, USA), Lake Erie Monsters (AHL, USA), Väsby (HockeyAllsvenskan, Sverige), Mora (HockeyAllsvenskan, Sverige) og Düsseldorfer EG (DEL, Tyskland).

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: