Stavanger Oilers

Slik blir Oilers’ sesongoppkjøring

For første gang siden 2019 skal Oilers til utlandet for å gjøre seg klar til ny sesong.

Stavanger — 1. september droppes pucken i Champions Hockey League, og Oilers møter Red Bull Salzburg på borteis. Hvordan oppkjøringen fram til den første offisielle kampen blir er nå klart.

I løpet av oppkjøringen drar Todd Bjorkstrands menn på tur med tre forskjellige motstandere.

  • Internkamp og kick-off 11. august (DNB Arena)
  • Stjernen – Oilers 18. august (Stjernehallen, Fredrikstad)
  • EC VSV (Villach) 23. august (Villach, Østerrike)
  • Vienna Capitals 26. august (Bled, Slovenia)

Etter den siste oppkjøringskampen skal Oilers bli i Slovenia for trening fram til 31. august. Da går ferden til Salzburg for første dropp i CHL for sesongen.

To dager senere venter Fribourg-Gottéron i Sveits, så går ferden tilbake til Stavanger for å møte Red Bull Salzburg 9. september og sveitserne to dager senere.

Det vil si at det går slag i slag fram til serieåpningen borte mot forrige sesongs semifinalemotstander Sparta 15. september.

Oilers gjenopptar tradisjon

Internkampen 11. august blir på mange måter gjenopptakelsen av en gammel tradisjon, som ikke har vært like enkel å gjennomføre med koronapandemien og retningslinjer hengende over.

Forrige sesong var det internkamp, som var første arrangementet siden pandemiens start med tresifret antall mennesker i DNB Arena. I august skal det gis mulighet for å se internkamp og bli kjent med spillertroppen.

– Da skrur vi tiden tilbake til før pandemien. Vi hadde en rekke med gode arrangementer, ungene på is og kick-off. Det planlegger vi i år også, sier informasjons- og samfunnskontakt Kjetil Garvik til RA.

Barn på isen i DNB Arena

Forrige gang barn hadde anledning til å stå på skøyter med Oilers-spillerne var vinteren 2021. Med en nedstengt liga av korona-årsaker valgte Oilers å ta turen ut til forskjellige islagte vann i Stavanger-regionen. 11. august vil barn og unge ha muligheten å skøyte med spillerne igjen. Garvik forteller at de tidligere har fått gode tilbakemeldinger på åpningsarrangementene, og ser fram til å samle supporterne igjen.

– Det er en litt annerledes måte å sette året i gang på. Det å se hvitt mot sort er kanskje mest for de spesielt interesserte, men for mange er det å komme i hallen noe å kjenne på. Luften fra isen, og å treffe dem man bruker tid med i hallen. Den relasjonelle biten får vi mange tilbakemeldinger på, sier han.

Før den tid skal spillertroppen som presenteres 11. august fullføres. Sportsdirektør Pål Haukali Higson har foreløpig kun brukt to av de seks importplassene i laget.

Mer fra Dagsavisen