Stavanger Oilers

Forbereder seg til Europa

For første gang på fem år skal Oilers spille CHL. I DNB Arena gjøres det hektiske forberedelser til den kommende sesongen.

Stavanger — Grunnet pandemien ble CHL-sesongen 2020–21 avlyst, og Oilers fikk aldri møtt det svenske laget Rögle for å måle krefter. Til høsten er Oilers omsider tilbake i den europeiske ishockeyens aller beste selskap – Champions Hockey League.

Ilves (Finland), Red Bull Salzburg (Østerrike) og Fribourg-Gottéron (Sveits) blir Oilers’ motstandere i september og oktober, men før det skal laget ha både oppkjøring og litt ferie.

Fram til spillerne får sommerferie er det fullt trykk i DNB Arena, og Anders Tangen Henriksen møter RA med et stort smil – selv om kroppen naturligvis er sliten.

– Sommertreningen går veldig bra. Eirik Haukali (fysisk trener, Oilers) styrer opplegget bra, og gjør en god jobb, sier Tangen Henriksen til RA.

Dette trener Oilers på

Han mener den kommende sesongen gjør barmarkstreningen, som det ofte kalles, ekstra viktig. Oilers spiller ekstra mange kamper ettersom de deltar i CHL, i tillegg til 45 kamper i Fjordkraft-ligaen og inntil 21 i sluttspillet. Vingen fra Kvernevik har også kommet til erkjennelsen av at treningen blir tyngre med årene.

– Det handler om å holde meg skadefri, og gjøre meg klar til ny sesong. CHL er jo en sterk motivasjon til å bli sterkere, og selvsagt ikke bli skadet, sier han.

Anders Tangen Henriksen

Tangen Henriksen har vært med Oilers i Europa tidligere, og får nok en gang være med på opplevelsen av å spille CHL. Denne gangen blir det som en større brikke i laget enn da han var ung i Oilers.

For å forberede Oilers til en ny sesong er det produsert et treningsprogram som skal inneholde de tre elementene som er viktige for en ishockeyspiller:

  • Eksplosivitet
  • Styrke
  • Utholdenhet

I seg selv er det vanskelig nok å forbedre både eksplosivitet og utholdenhet.

– De jobber egentlig mot hverandre, sier Tangen Henriksen.

Opplegget spillerne følger er utarbeidet av nevnte Haukali, som har utdannet seg innen fysisk trening for ishockeyspillere.

– Han optimaliserer slik vi kan kombinere best mulig, sier Tangen Henriksen.

På grunn av oljemessen ONS vil det heller ikke være mye tilgjengelig is i Stavanger gjennom august, derfor legges deler av sesongoppkjøringen til utlandet. Det er noe som gleder vingen fra Kvernevik.

– Det blir veldig kjekt å forberede seg i utlandet. Det er noen år siden sist det var mulig, så jeg gleder meg litt ekstra i år, sier han.

Berg-Paulsens skulder

Torsdag 1. september er det CHL-åpning på borteis mot Red Bull Salzburg, og det er datoen et begynner å telle for Oilers. To uker tidligere enn det som er normal sesongstart i Norge og Fjordkraft-ligaen.

– Vi skal være klare til start og ha kroppene på stell, sier Thomas Berg-Paulsen.

Thomas Berg-Paulsen

Han gjennomførte sluttspillet med en alvorlig skade i skulderen, som han etter sesongen snakket ut om til RA. Allerede samme uken som sesongen var over hadde Berg-Paulsen de første treningsøktene for å få kroppen fin igjen.

Med rundt to måneder igjen til alvoret starter har han positive utsikter for kroppen.

– Jeg har gjort rehabiliteringen, og vil si at bevegelsen og styrken er god, sier Berg-Paulsen.


Mer fra Dagsavisen