Stavanger Oilers

Higsons enkle valg: Mauldin fortsetter i Oilers

Mandag signerte amerikanske Greg Mauldin ny kontrakt med Stavanger Oilers.

Stavanger — Sportsdirektør Pål Haukali Higson har sikret Greg Mauldins signatur for den kommende sesongen. Det får RA bekreftet mandag.

For sportsdirektør Pål Haukali Higson var det en enkel beslutning å beholde den snart 40 år gamle løperen fra Boston. Selv om alderen stadig stiger har ikke kroppen hans latt seg prege av det. 39-åringen er nemlig utrolig godt trent, på grensen til det naturstridige.

Higson begrunner den nye kontrakten med at Mauldin er både god og viktig av og på banen.

– Han bringer mye til laget utenom å bare score mål. Greg kan brukes i alle faser av spillet, i alle rekker, sier Higson til RA.

– Var det en no-brainer å signere ham etter denne sesongen?

– Ja, det var det.

Det er fjerde gang Higson har signert den tidligere NHL-spilleren.

RA kjenner til at flere europeiske klubber prøvde å hente Mauldin da han endte opp med å dra tilbake til Oilers i vinter. 39-åringen hadde på daværende tidspunkt trenerjobb i USA Hockeys talentutviklingsprogram. Den jobben vraket han for å jakte et trofé med Oilers.

I finaleserien mot Storhamar, som endte med at Oilers sikret byttå, var Mauldin den store profilen. Han ble også Oilers’ eldste målscorer i sluttspill noensinne da han scoret i den fjerde og avgjørende NM-finalen.

– Jeg er ydmyk og takknemlig for alt vi fikk oppleve denne våren. Nå håper jeg alle får en fin sommer før vi møtes igjen i august. Jeg gleder meg virkelig til en ny sesong i Stavanger hvor vi får muligheten til å skape nye minner sammen, sier Mauldin til oilers.no.

– Hvor viktig er signeringen av Greg for å få andre tilbake?

– Det tror jeg ikke har så mye å si egentlig, for spillerne er veldig selvstendige. Det har uansett en påvirkning på de som er i laget. Det er ingen tvil om at det er en spiller de andre ønsker å ha med seg, sier Higson.

Selv om sportsdirektøren meldte om signeringen mandag var det ikke andre spillersigneringer å spore i DNB Arena.

– Nei, ikke ennå, sier Higson.

Nyeste fra Dagsavisen.no: