Stavanger Oilers

Fire spillere forlater Oilers

Alle fire spilte for Oilers i Fjordkraft-ligaen 2021-22, men fortsetter nå karrieren et annet sted.

Stavanger — Det har seg slik at William Kuisma, Christian Wetteland, Samuel Klungtveit og Nils Høva ikke fortsetter i Oilers den kommende sesongen. De drar til Narvik Arctic Eagles, som den kommende sesongen er forventet å kjempe om kvalik til Fjordkraft-ligaen igjen som et topplag i 1. divisjon.

Overgangene bekreftes til RA av Narviks sportssjef, den tidligere Oilers-keeperen og Stavanger Hockey-treneren André Lysenstøen.

– Vi har en tråd med at vi ønsker unge norske spillere til Narvik, som ønsker å ta neste steg. Måten man må gjøre det på er å finne spillere i Norge. Vi har saumfart gjennom mange lag, og Oilers har hatt lag i toppen de siste årene. Det er ikke tilfeldig. Det kommer av hardt og seriøst arbeid gjennom mange år. Jeg tenker i mitt hode at de som kommer opp i Oilers nå har vært gjennom en god skole, med gode trenere. De har vært gjennom både Christer Nylund og Todd Bjorkstand, og da blir man godt skolert og kan ishockey, sier Lysenstøen til RA.

Kuisma: – Gleder meg

Han trekker raskt fram at spillerne som kommer fra Oilers og deres juniorakademi lærer mye om det å være seriøse, satse skikkelig og bli stilt krav til. Det er viktige forutsetninger for spillerne i et lag som skal kjempe i toppen.

Det har seg slik at konkurransehverdagen deres i Stavanger også har vært preget av spill på U20-nivå, hvor de i likhet med A-laget har kjempet i toppen.

– Stavanger har vært topp tre i de siste fem årene på U20-nivå, og hvis vi klarer å hente noen av de spillerne der vil de tilføre oss noe veldig bra i Narvik, sier Lysenstøen.

Samuel Segadal Klungtveit

William Kuisma fikk 14 kamper for Oilers denne sesongen. 20-åringen ble dermed seriemester i Fjordkraft-ligaen, og drar til Narvik for å utvikle seg.

– Det blir bra for utviklingen min å kun spille mot seniorspillere. Jeg mener det er riktig nå, og gleder meg også til å dra til Narvik. De har ordnet et bra opplegg for oss med jobb og den typen ting, sier Kuisma.

Han trenger ikke dra hele turen nordover alene. Med på lasset blir tross alt tre lagkamerater som han har spilt med på Oilers og U20-laget gjennom sesongen. Det synes Kuisma selv er positivt, og sportssjef Lysenstøen trekker det fram som en stor fordel.

– Grunnen til at vi kan hente alle samtidig er at det skaper en trygghet for dem som nyinnflyttet. De kommer inn i byen og laget raskere, enn om vi skulle hatt enda flere fra andre steder. Jeg tror kjemien vil hjelpe til på overgangen fra junior til senior, sier Lysenstøen.

Lysenstøen: – Vet hva som skal til

Christian Wetteland hadde juniorkontrakt med Oilers i 2021-22-sesongen, men fikk store deler av sesongen spolert grunnet skade. Backene Samuel Klungtveit og Nils Høva fikk bli med A-laget i løpet av sesongen, men det begrenset seg til henholdsvis tre og to kamper for de unge spillerne.

Christian Wetteland

Nå skal de utvikle seg videre i det nordligste laget i toppdivisjonene, og der er det noe gjenkjennbart fra Stavanger. På samme måte som Oilers ønsker å vinne hver sesong har Narvik et tilsvarende ønske.

Ambisjonen er klar, ifølge sportssjefen.

– Vi ønsker å satse hardt for et opprykk, men vi har tiltrukket oss interesse fra andre klubber. Det gjør at vi må jobbe hardt for å beholde spillerne til neste sesong, sier Lysenstøen – som også legger til noen bekreftende ord om de fire spillerne fra Stavanger-hockeyen:

– De vet hva som skal til for å vinne hockeykamper.

Nyeste fra Dagsavisen.no: