Stavanger Oilers

Forlater Oilers

Det blir endringer i trenerteamet til Oilers neste sesong.

Stavanger — Oilers’ assistenttrener Lubos Pisar har gitt beskjed til klubben om at han er ferdig.

– Han har sagt at han ikke skal være her videre, sier Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson til RA.

Pisar har hatt ansvar for keeperne spesielt, men også vært en viktig brikke i trenerteamet sammen med hovedtrener Todd Bjorkstrand og assistent Juha Kaunismäki. Blant annet har den tidligere Herning-keeperens bidrag til laget vært knyttet til taktiske deler av spillet, som blant annet over- og undertall. Der har Oilers hatt stor suksess denne sesongen, spesielt i undertall.

Det er ennå ikke sikkert hva som blir Pisars neste eventyr, men han er tydelig i hva han jakter.

– Nå ønsker jeg å prøve meg som hovedtrener. Jeg har hatt tre fine år i Stavanger med god utvikling, og nå kjenner jeg meg klar til å ta ansvaret for et lag selv, sier Pisar.

Dermed er det jobbjakt resten av våren for den slovakiske treneren. Han kom til Stavanger høsten 2019 etter å ha vært assistenttrener i danske Herning Blue Fox.

Higson har navn på blokken

Valget om å satse som hovedtrener fører til at sportsdirektør Higson må på trenerjakt.

– Det er en keepertrener vi i utgangspunktet trenger. Den som kommer inn må være en keepertrener, men de er mer enn det også. Keepere er primæroppgaven i stillingen, sier han.

– Har dere kandidater på blokken?

– Vi har vært i kontakt med et par navn, men er ennå i sonderingsfasen. Det er flere som absolutt er aktuelle, sier Higson.

Bjorkstrand og Kaunismäki blir i Oilers

Hovedtrener Bjorkstrand blir naturligvis værende i Stavanger, ettersom han skrev under på en ny toårsavtale før sluttspillet. Amerikaneren har ledet Oilers til to seriegull i Fjordkraft-ligaen og ett NM-gull.

Juha Kaunismäki, Todd Bjorkstrand og Lubos Pisar

For Oilers-legenden Kaunismäki blir det fortsettelse i rollen som assistenttrener. Det får RA bekreftet. «Kaunis» er fast ansatt i Stavanger Oilers, så for hans vedkommende er det rollen i klubben som diskuteres mellom sesongene. Han var juniorsjef fra han la opp i 2013 til han ble Bjorkstrands assistent sommeren 2018.

Da Oilers og Herning møttes til treningskamp i 2010 scoret Juha Kaunismäki på Lubos Pisar. Ingenting visste de den gang om at de tolv år senere skulle vinne kongepokalen sammen som assistenttrenere i Oilers.

Mer fra Dagsavisen