Stavanger Oilers

Oilers-spiller vant byttå med ekstrem skade

Thomas Berg-Paulsen trosset intense smerter og søvn for å sikre byttå med Stavanger Oilers.

Stavanger — Den lokale Oilers-profilen Thomas Berg-Paulsen kronet en tilnærmet perfekt sesong med kongepokalen søndag.

I sluttspillet er hemmelighetskremmeriet sterkt rundt skadesituasjonen til spillere. Tidvis, som ved Markus Søbergs skade i finaleserien, fikk ikke RA engang vite om det var over- eller underkroppen som var skadet.

Med byttå, i ny og større versjon, vel plassert i Stavanger tar derimot Thomas Berg-Paulsen bladet fra munnen til RA.

22-åringen fullførte sluttspillet med en skade i skulderen. Blant annet er det røket leddbånd, men mye er fortsatt usikkert.

– Nå vet jeg ikke helt nøyaktig hva skaden er. Jeg var på sykehuset og tok bilder etter taklingen mot Sparta i kamp fire borte. Jeg har hatt vondt i den skulderen før, og det er den samme som jeg har slitt med. Jeg slo det opp igjen i taklingen fra Spartas Håvard Salsten. Det er noen leddbånd som har røket opp igjen, sier Berg-Paulsen.

Thomas Berg-Paulsen

Normale folk ville naturligvis fått skulderen fikset umiddelbart, og tatt det rolig. Slik fungerer ikke ishockeyspillere. Sluttspillkamper står man kun over ved svært alvorlige skader som forhindrer fra deltakelse.

Søvnløse netter for Oilers-spilleren

Motivasjonen til centeren, som i løpet av sesongen fikk landslagsdebuten, skal ingen være i tvil om. Den eneste sluttspillerfaringen han har er fra Todd Bjorkstrands første sesong som Oilers-trener. Da var Berg-Paulsen i rekke med Markus Vikingstad og Robin Haglund Mathisen. Laget røk ut i semifinalene mot Storhamar, og fikk aldri spilt om kongepokalen. Denne sesongen var Haglund Mathisen og Storhamar det siste hinderet før gullfesten.

– Jeg har aldri vært i sluttspill med mulighet for å vinne gull. Hadde lyst å fullføre på grunn av gruppen. Det er ikke én person som ikke har hatt noe vondt, men vi fortsatte å spille for hverandre. Det var aldri noen tvil på om jeg skulle stå over eller ikke. Da er det ekstra deilig å stå igjen med byttå. Det var verdt det, slår Berg-Paulsen fast.

Umiddelbart etter gullet var sikret var også Tommy Kristiansen ute med å avsløre sin skade til rettighetshaver TV 2. Vingen fikk avrevet leddbåndet i kneet i kvartfinalene mot Ringerike Panthers. Samtidig har blant annet backen Kristian Østby spilt med flere brudd i venstre håndledd.

Skadene betyr ingenting, ifølge Berg-Paulsen. Det verste har vært på soverommet.

– Hvordan har søvnen vært?

– Det har vært det verste egentlig. Nettene har vært søvnløse, spesielt etter kamper. Jeg lå og vred meg fram og tilbake. Det har ikke vært helt optimalt, sier centeren – som normalt er kjent for å ha et utrolig sterkt sovehjerte.

Familietradisjoner med tennis og golf

Etter noen dager med feiring av byttå, og en sterk sesong, skal han hvile seg i form. Berg-Paulsen har ingen intensjon om å operere, og satser på å trene skulderen fin igjen. Utenom det er sommerplanen klar.

– Det blir det vanlige, jeg blir hjemme for å trene mesteparten av sommeren. Laget skal på en tur, så blir det nok en tur til Frankrike med familien for å spille golf og tennis, sier Berg-Paulsen.

På golfbanen har spillet tatt seg betraktelig opp de siste årene. Golfhandikapet er nede på rundt 7, som er utrolig sterkt for en amatørspiller. Tennis er også noe som ligger i genene, all den tid hans far – Eirik Paulsen – vant NM samtidig som han spilte ishockey på øverste nivå.

– Slår du ham i tennis?

– Nei, men jeg pleier å spille på lag med ham. Det er han som er grunnen til at vi vinner. Jeg slår til av og til, men skal ikke skryte på meg at jeg er god i tennis, sier Berg-Paulsen.

Duokampene spilles mot den tidligere håndballprofilen Rune Marki og Berg-Paulsens storebror Anders, som spiller i eliteserien i innebandy for Sandnes.

– De har kanskje vunnet to sett mot oss, utenom det vinner vi alltid, sier Oilers-spilleren.

Berg-Paulsen har ett år igjen av kontrakten med Stavanger Oilers.

Nyeste fra Dagsavisen.no: