Stavanger Oilers

Gullet har kostet for Oilers-spillerne: – Driter jeg i

Mange av Oilers-spillerne har spilt med skader, men etter gullet var sikret tok Tommy Kristiansen bladet fra munnen.

Tommy Kristiansen og Oilers tok NM-gull for første gang siden 2017. Gullet smakte godt, spesielt for Oilers-profilen.

Han fikk nemlig en smell i kneet mot Ringerike Panthers i kvartfinalene, og har etter det spilt fem av de sju semifinalene i tillegg til samtlige av de fire finalene.

Til rettighetshaver TV 2 fortalte han om sin egen skade i jubelscenene som oppsto da Oilers vant gullet. RA vet at Kristiansen har slitt voldsomt med kneet, og sannsynligvis ikke ville spilt om det ble flere kamper etter søndagens.

Skadene har det vært mange av, blant annet er det flere spillere som har skulderskader. Kristiansen fortalte også om et brukket håndledd, men selv har han kanskje den mest alvorlige av skadene som er spilt med: Avrevet leddbånd i kneet.

– Det skal ta åtte uker, men tok ti dager. Det driter jeg i, sier Kristiansen til rettighetshaveren.

Aldri tapt med Oilers

Statistikken hans som Oilers-spiller ble oppretthold ved seieren på Hamar.

– Jeg kom til Stavanger for å vinne gull, og har aldri tapt et sluttspill med Oilers, sier Oilers-profilen – og legger til:

– Det er helt rått, ett av de beste gullene jeg har vært med på.

Forrige gang en finaleserie ble avgjort på kun fire kamper var tilbake i 2006. Da tapte Oilers 4–0 mot Vålerenga. Etter det har Oilers vunnet åtte kongepokaler.

CHL-plass og gull på Hamar

De to foregående sesongene har det ikke blitt kåret en norgesmester, men nå har Oilers tatt over som regjerende mester etter Frisk Asker. De oransje tigerne vant forrige sluttspill i 2019, og har derfor hatt tittelen helt til nå.

Gullet gir også Oilers plass i CHL (Champions Hockey League). Egentlig skulle Oilers spilt mot Rögle i CHL 2020-21, men da ble turneringen avlyst grunnet koronapandemien.

En annen som slapp jubelen løs på Hamar var klubbeier Tore Christiansen. Ikledd gulldressen var han særdeles fornøyd med å sikre gullet. Lokasjonen var det heller ikke noe å si på.

– Jeg har hatt en våt drøm om å stå foran Storhamar-fansen og sprette champisen.

André Bjelland Strandborg, Steve Whitney, Jarrett Burton, Dan Kissel og, ikke minst, Greg Mauldin, scoret Oilers’ mål i kampen.

Mauldin gjorde comeback som ishockeyspiller i 2022, etter å ha fått ødelagt hamstringen i 2020. To år uten ishockey er lenge, spesielt for en 39-åring. Likevel klarte han å vinne TV 2s bestemannspris i sluttspillet.

– For en karrierevending han fikk, og for en fortjent pris, sier ekspert Dima Smirnov hos rettighetshaveren.

Nå Oilers hjem til Stavanger for å feire, og spillerne ankommer Clarion Hotel Energy rundt 01.30 natt til mandag.





Mer fra Dagsavisen