Stavanger Oilers

Tar for seg og har tatt steg: – Er tryggere

Sluttspillet betyr noe spesielt for Stavanger-gutten André Bjelland Strandborg, som fredag kan ta et stort skritt mot sitt første NM-gull med Oilers foran et fullsatt DNB Arena.

Stavanger — Oilers tok de andre av to mulige seire mot Storhamar i NM-finalene 2022 onsdag kveld. Med 1–2 i CC Amfi dro Oilers hjem til DNB Arena for kamp tre, og for André Bjelland Strandborg er det litt ekstra spesielt dette sluttspillet.

20-åringen debuterte i Fjordkraft-ligaen før pandemien brøt ut i 2019-20-sesongen. Da ble sluttspillet avlyst, og han fikk ikke mulighet å spille sluttspill. Forrige sesong skjedde det samme, men da ble også halve seriespillet avlyst.

Vårens sluttspill er dermed det aller første for centeren fra Sunde, som nå er bosatt på Madla.

– Det er ikke noe man kan se for seg før man er der. Det er en helt forskjellig tankegang. Sluttspillet er liksom målet, og det vi har jobbet hardt for gjennom hele sesongen. Alle er i sin egen boble. Det er skikkelig kult å endelig spille. Jeg har ventet på det gjennom hele koronapandemien, det gjør det jo enda kulere, sier Strandborg til RA.

Nå kan han vinne noe med klubben han er oppvokst med å elske.

Helt fra han var liten har Oilers vært det store for Bjelland Strandborg. Christian Dahl Andersen, eller «CDA» som han er best kjent som, var det store forbildet. Faktisk var kjærligheten for rundvantkongen så stor at han risset inn «10» på foreldrenes bil.

Ett NM-gull med Oilers er en barndomsdrøm for centeren, som etter 13 kamper i årets sluttspill har fire målpoeng.

– Jeg føler jeg ikke kan sette ord på det, siden jeg aldri har vunnet NM-gull før. Alle sier det første gullet er det største, og det må oppleves. Det hadde vært stort, iallfall her, sier Strandborg.

Strandborg i strupen på Scheidl

Kampene til nå har vært intense, og onsdag ble Strandborg sentral i det fysiske spillet. Det er ikke noe han er kjent for på noen som helst måte. Likevel gikk han i konfrontasjon mot Storhamars Lane Scheidl etter å ha blitt knetaklet av ham.

Intensiteten er noe av det som hører til i et sluttspill. For de godt etablerte spillerne har det vært en tre år lang tørkeperiode, mens de unge spillerne ikke har fått erfare hvordan det fungerer før nå.

Konfrontasjonen med Scheidl gir han ikke mye oppmerksomhet selv.

– Det var bare to som hadde sterke meninger om hverandre, men ikke noe jeg tenker mye på. Godt trykk, sier Strandborg.

– Du hadde ikke gjort det for ett år siden?

– Definitivt ikke. Jeg føler jeg kan ta mer for meg nå, og da er det naturlig å stå opp mer for meg selv også, sier Strandborg.

En som har fulgt Strandborgs utvikling tett er Oilers-trener Todd Bjorkstrand. Han ga unggutten debuten i 2019-20-sesongen, og har etter det sett ham vokse til å bli en fast brikke i laget.

Blitt tryggere

Denne sesongen mener treneren han har tatt steget og etablert seg skikkelig på laget.

– Han har fått selvtillit og er tryggere på seg selv. Det er noe vi har snakket med ham om. Han er en god og smart ishockeyspiller, og vi ville se mer av det. Tidligere har han vist glimt av hva han er god for, men denne sesongen bruker han det oftere, sier Bjorkstrand.

Todd Bjorkstrand

Neste anledning til å vise seg fram på isen for Strandborg og Oilers kommer fredag. Finale tre i DNB Arena er utsolgt.

– Hver kamp er forskjellig. Vi vil spille vårt spill og ha disiplin. Det blir viktig med korte skift slik vi holder tempoet oppe, sier Bjorkstrand.

Full hall og NM-finale gir de beste rammene for festhockey. Strandborg vil ikke at Oilers skal gi fra seg lillefingeren til Storhamar, for da risikeres hele hånden.

– Det blir den viktigste kampen så langt denne sesongen. Vi vil ikke slippe foten av gasspedalen. Vi vil ikke gi Storhamar noe håp. Det blir en tøff kamp, men jeg håper på skikkelig trykk på alle områder. Det blir fullsatt hall, men alt jeg tenker på er at vi skal ha den tredje seieren, sier Strandborg.

Ludvig Hoff fikk seg en trykk i hodet av Patrick Thoresen, som er innrapportert til disiplinærutvalget av Player Safety-utvalget. Hoff er likevel klar til kamp fredag.

Det er ikke Markus Søberg og Nicolai Bryhnisveen, som er ute med skader. Søbergs status er at han vurderes fra dag til dag, mens sesongen kan være over for Bryhnisveen. I tillegg vil backen Tristan Thompson vrakes til kamp tre, ettersom det er sju utlendinger i troppen. I Fjordkraft-ligaen og NM-sluttspillet tillates det inntil seks importer.

Thoresens potensielle karantene er ikke et tema for Oilers-treneren.

– Jeg gir det ikke oppmerksomhet. Jeg tenker på vårt lag. Vi ser på hvilke justeringer vi må gjøre for å vinne kampen, sier Bjorkstrand.

Fredagens finale starter klokken 19.00 og kan følges direkte hos RA.

Kampfakta fra onsdagens kamp, og poengplukkere i semifinaler / finaler:

Mer fra Dagsavisen