Stavanger Oilers

Nå er Oilers kun én seier fra NM-gull: – Hadde ikke sett det for meg

Tommy Kristiansen og Oilers satte fyr på DNB Arena i 3-2-seieren mot Storhamar i finale tre.

Stavanger — Oilers vant sin tredje strake finalekamp fredag kveld, og leder nå 3–0 i kamper mot Storhamar. Det er første gang på tre år at de norske ishockeylagene spiller sluttspill, og hungeren etter gull er stor i et sulteforet Oilers. Fem år har det gått siden forrige gang klubbeier Tore Christiansen hadde på seg gulldressen. Nå er den pakket og klar til Hamar-tur søndag.

Oilers kjørte store deler av den tredje finalen, og Tommy Kristiansen var sentral i begivenhetene. Med fem minutter igjen av tredje periode sendte han Oilers i ledelsen. Det valgte han å feire foran Storhamar-fansen.

– Perfekt feiring, slår Tommy Kristiansen fast til RA – før han legger til:

– Det er bare å hylle fansen. De fyrer opp hverandre og synger.

Tommy Kristiansen

Da hans 2-1-scoring kom var det første gang Oilers ledet i løpet av kampen. Mot spillets gang var det Storhamar som scoret det første målet.

For Kristiansen var det et viktig mål.

– Deilig at det løsnet med målscoring, sier Kristiansen.

På elleve kamper i årets NM-sluttspill har Oilers-profilen tre mål.

Kontroversiell Bordson-scoring

Selv om feiringen var noe spesiell var det langt fra det mest kontroversielle som skjedde. Rob Bordsons utligning til 1–1 skjedde med buret ute av stilling, og dommerne brukte lang tid i sekretariatet før de til slutt entret isen og pekte mot droppunktet på midten av isen.

– Målet kom etter et godt skift, og jeg vet ikke helt hva som skjedde inne foran målet der. Jeg fikk bare med meg at Ludvig (Hoff, Oilers-spiller) gikk inn mot keeper. Alt jeg tenkte på var å skyte pucken, og den gikk i mål, sier Bordson.

Hoff ble sendt inn i Storhamar-keeper Evan Buitenhuis, som igjen gikk inn i målet.

Tross flere situasjoner som normalt sett ville gitt utvisninger var det null minutter i utvisningsboksen i løpet av den tredje finalen. Oilers-trener Todd Bjorkstrand har aldri opplevd lignende.

– Første gang som trener, tror jeg. Dommerne bestemte at det var spill fem mot fem som skulle avgjøre denne kampen, og da blir det slik, sier Bjorkstrand.

Oilers ledet 3–1 etter den tredje scoringen kom fra Dan Kissel ett minutt etter Kristiansens ledermål, og holdt tomålsledelsen fram til det gjensto 24 sekunder. Da reduserte Josh Nicholls for Storhamar. De hadde tatt ut Buitenhuis og spilte seks mot fem.

Etter kampen er Bordson klar på at Oilers like gjerne hadde hatt muligheten å lede før Storhamar scoret.

– Vi kom ut med mye energi, og skøytet bra. Vi holdt oss oppe, selv når Storhamar scoret. Det var egentlig litt tilfeldig at vi ikke scoret først, for vi hadde gode sjanser, sier Bordson.

Bjorkstrand hadde ikke sett det for seg

Søndag spiller Oilers på Hamar, og vinner byttå ved seier. De har fire kamper på seg til å vinne én.

Målscorer Bordson vil likevel ikke forskuttere noe.

– Det er best av sju, og nå har vi tre seiere. Et gammelt hockeyordtak sier at det er den fjerde seieren som er vanskeligst i et sluttspill, men vi vil vinne dette og bli ferdige, sier han.

Trener Bjorkstrand mener de må jobbe hardt for å ha sjanse til å vinne på Hamar. Der tok Oilers nemlig sin første seier siden 12. januar 2020 da de slo Storhamar onsdag.

Amerikaneren hadde ikke sett for seg at de fikk muligheten til å vinne byttå i kamp fire.

– Hadde ikke sett det for meg på forhånd, men nå må vi ut og fortjene det. Det måtte vi i kamp tre også. Vi ville det virkelig, og det var åpenbart for alle, sier Bjorkstrand.

– Du snakker ofte om prosessen og neste kamp. Nå kan neste kamp være det eneste som står mellom dere og byttå. Tenker du noe på det?

– Nei. Nå tenker jeg bare på forberedelser til kampen på søndag. De kommer til å kreve mye svette. Vi kjenner Storhamar, og de kjenner oss. Energien kommer til å gå til å lage en god kampplan, sier Bjorkstrand.

Kamp fire spilles på Hamar søndag klokken 19.00. Den kan følges direkte hos RA.





Mer fra Dagsavisen