Stavanger Oilers

Sjekk Oilers-spillernes sluttspillskjegg

For første gang på tre år spiller Oilers sluttspill, og da hører det til tradisjonen at de lar skjegget gro.

Stavanger — Mens Oilers venter på at kalenderen skal vise mandag 18. april lar spillerne fortsatt skjegget gro. Da kommer Storhamar til DNB Arena for det som blir en spennende best av sju-serie for å vinne byttå.

Gjennom kvartfinalene mot Ringerike og den nervepirrende semifinaleserien mot Sparta har Oilers-spillerne latt skjegget gro, riktignok i forskjellig tempo. RA gir deg bildene av noen av de beste, og kanskje mest merkverdige, variantene av sluttspillskjegg som finnes i DNB Arena denne uken.

Ishockeyens tradisjon for sluttspillskjegg begynte på 1980-tallet. Da var Detroit Red Wings først til å spare ut skjegg før kampene skulle i gang. Det tok ikke lang tid før New York Islanders, med blant annet Eric Nystroms pappa Bob, hengte seg på. Nå er det nærmest blitt en uskreven regel at alle spillerne må spare ut skjegg.

Noen har funnet en slags magisk formel for å snu en serie. Enkelte velger å trimme skjegget, eller fjerne enkelte elementer, dersom laget taper.

En som ikke har trimmet noe på skjegget er amerikaneren Greg Mauldin. Han synes det er herlig å la skjegget gro igjen, noe han også gjorde i løpet av pandemien.

– Jeg lot det gro i sju måneder, sier Mauldin til RA.

Greg Mauldin

Gjennom den lange perioden ble han stadig mer interessert i skjegg, og merket samtidig at det var flere muligheter med skjegget. Det førte til innkjøp av oljer for å pleie hårveksten i ansiktet.

Som alle gode ting kom det til en ende. Det var moren som fikk ham til å fjerne det.

– Hun likte det ikke, sier 39-åringen.

Med moren i Boston, trygt plassert på et annet kontinent, er skjeggveksten i gang igjen.

Han er ikke alene om å spare ut, her er noen utvalgte medlemmer av Oilers-laget:

Juha Kaunismäki
Juha Kaunismäki
Rob Bordson
Dennis Sveum
Christian Wetteland
Tristan Thompson
Dan Kissel
Daniel Bøen Rokseth
Markus Søberg sluttspillskjegg
Patrick Ulriksen
Christoffer Karlsen
Sander Hurrød
Henrik Holm
Jarrett Burton

Mer fra Dagsavisen