Stavanger Oilers

Landskamper på hjemmebane: – Bra test

Stavanger-guttene Mathias Trettenes og Johannes Johannesen spiller denne uken landskamper mot Sverige i DNB Arena.

Stavanger — Ishockeylandslaget er i gang med VM-oppkjøringen, og landslagstrener Petter Thoresen forbereder seg til sitt siste VM. Etter Sparta ble sendt ut av det norske sluttspillet av Oilers lørdag har også Sjur Robert Nilsen dratt tilbake til Stavanger for å støtte opp som assistenttrener.

På isen er det to Stavanger-gutter som er klare til å bidra, og synes det er godt å være tilbake i hjembyen. Utenlandsproffene Mathias Trettenes og Johannes Johannesen er nemlig blant spillerne Thoresen skal disponere mot Sverige i treningskamper onsdag og torsdag.

– Det er deilig å være her, og lenge siden vi har spilt landskamper i DNB Arena, sier Mathias Trettenes til RA.

Gode forhold i Stavanger

Han er tilbake etter en sterk sesong for La Chaux-de-Fonds i Swiss League, og får raskt støtte fra backen Johannesen.

– Alt ligger til rette. Vi bor på hotell kun 20 meter fra garderoben. Slik er det ikke andre steder, sier backen fra Vaulen.

Johannes Johannesen

Johannesen har naturlig nok god kunnskap om motstanderen. Han er nettopp ferdig for sesongen i Västervik, som spiller i HockeyAllsvenskan.

Han beskriver en tøff motstander. Det svenske ishockeylandslaget består allerede nå, uten de som er videre i sluttspill i Europa og NHL-spillere, av topp europeisk kvalitet.

– De kommer med alle som er ute fra SHL-sluttspillet. Vi må være skjerpet, og det er akkurat det vi trenger. For å være best mulig forberedt til VM må vi ha god motstand i treningskampene, sier Johannesen.

Centeren Trettenes er enig.

– Sverige er en bra test for oss. Nå kommer spillerne rett fra sluttspill, og er i form. Da er det godt å holde det i gang, sier Trettenes.

Johannesen vil utsette Sirdal-turene

Framover vil det også skje endringer på det norske landslaget. Oilers og Storhamar spiller fortsatt sluttspill her hjemme, i tillegg til flere utenlandsproffer som fortsatt er i sesong. Dermed vil kampene nå være en fin mulighet for å holde formen for de litt mer etablerte spillerne, mens andre får vist seg fram i håp om en VM-plass.

Det er lite som tyder på rift om billettene til kampene, men likevel har Johannesen en klar oppfordring. Han håper det kommer godt med folk.

– Påsketuren til Sirdal kan utsettes til helgen, sier Johannesen.

Herrelandslagets kamper mot Sverige er onsdag og torsdag klokken 20.00. Kvinnelandslaget, som har ti spillere med tilknytning til Stavanger, spiller også onsdag og torsdag. De kampene starter klokken 16.00.

Mer fra Dagsavisen