Stavanger Oilers

Tommy Kristiansen før kamp sju: – Vi skal vinne

Oilers tar imot Sparta til kamp sju, og Tommy Kristiansen mener de skal ta seg videre til finalene så lenge de er klare til kamp.

Stavanger — Hver eneste av de seks semifinalene mellom Oilers og Sparta har endt med ettmålsseiere. Lørdag skal det hele avgjøres i DNB Arena med sluttspillets aller vakreste mekanisme for å skille lag, nemlig kamp sju.

Annenhver dag i to uker har Oilers og Sparta møtt hverandre til kamp. Torsdag hadde Oilers muligheten å sende Sparta på sommerferie, og selv går videre til NM-finalene for første gang siden de gikk hele veien og vant byttå i 2017. Den muligheten spolerte Sparta med en utligning til 1–1 da det gjensto 35 sekunder av tredje periode. På overtid scoret de, og sikret den sjuende og avgjørende semifinalen.

Nå står det mellom påskeferie eller sommerferie.

– Sparta er en god motstander, men har dere spilt optimalt selv?

– Det driter jeg i. Vi skal vinne lørdag, så tar vi en oppsummering når vi er ferdige, sier Tommy Kristiansen til RA.

Oilers-profilen: – Ikke noe å diskutere

Han var selv med forrige gang Oilers spilte kamp sju i en semifinaleserie. Det var mot Storhamar i 2015-16-sesongen i Petter Thoresens siste sesong som Oilers-trener, og endte med avansement til NM-finalene mot Lørenskog. Den sjuende kampen i semifinalene mot Storhamar ble spilt i DNB Arena, og Rudolfs Balcers scoret det som ble det avgjørende målet i 3-1-seieren. Philippe Cornet og Dan Kissel scoret henholdsvis Oilers’ første og tredje mål.

Kristiansen tror erfaringen kommer god med.

– Vi har mange som har vært med på det her før. Så lenge vi er klare i morgen skal vi vinne. Det er ikke noe å diskutere, sier han.

– Kamp sju på hjemmebane mot moderklubben. Kan det blir mer spennende enn det?

– Nei, det blir kult! Det er morsomt for norsk ishockey, og kommer til å bli en forrykende kamp. Håper Stavanger-publikumet stiller opp og støtter oss, sier sarpingen.

Han er tydelig på hvorfor laget behøver den ekstra støtten fra tribunen. Etter en lang pandemi hvor flere toppidrettsutøvere har kjent på savnet etter tilskuere er det kanskje viktigere enn noen gang hva som skjer på tribunen.

– Det gir oss ekstra energi. Jeg frir til Stavanger-publikumet om at de kommer, og skriker uansett hvor de sitter. Jeg håper virkelig publikum er pålogget lørdag, sier Kristiansen.

Bare ett mål

Arbeidsoppgaven for spillerne på isen oppsummerer han overraskende enkelt.

– Det er bare å score ett mål mer enn Sparta. Hvordan det ser ut bryr vi oss ikke om. Vi skal score ett mål mer. Det er alt som betyr noe. Vinner vi kamp sju tar vi med viktig erfaring inn i finalene, sier Kristiansen.

Han og lagkameratene støttes av statistikken før oppgjøret. Det har faktisk aldri hendt tidligere at Oilers har tapt en kamp sju i sluttspillet.

Selv var han nylig tilbake fra skade.

– Alle kjenner på vondt i kroppen nå, hvor går egentlig smertegrensen i et sluttspill?

– Den er høy. Vi har ikke tid til å tenke på det nå. Vi skal heller tenke på det når vi er ferdige. Det gjør vondt, men det kommer vi oss gjennom, sier Oilers-profilen.

I den andre semifinaleserien møtes Stjernen og Storhamar til kamp fem fredag kveld. Storhamar, ledet av Anders Gjøse som er oppvokst i Siddishallen, leder 3–1 i kamper og tar seg til NM-finalene ved seier. Det er første gang siden 2019 at det avholdes sluttspill, på grunn av koronapandemien. Frisk Asker er dermed fortsatt regjerende norgesmestere etter de slo Storhamar i 2019-finalene.

Lørdagens kamp i DNB Arena starter klokken 18.30 og kan følges direkte hos RA.

Mer fra Dagsavisen