Stavanger Oilers

Optimal oppladning for Oilers

Torsdag kan Oilers sende Sparta på sommerferie og ta seg til NM-finale for første gang siden 2017. Dan Kissel og lagkameratene skal være best mulig forberedt.

Stavanger — Oilers skaffet seg to matchpucker i semifinaleserien mot Sparta da sarpingene ble slått 3–2 i DNB Arena tirsdag. Første mulighet for å ta seg videre til NM-finale er torsdag, og oppladningen for Oilers blir med hotellovernatting i Sarpsborg. Det passer småbarnspappaen Dan Kissel godt.

– Vi har gjort dette noen ganger, så det er ingenting nytt. Det gir oss litt ekstra hvile, sier Kissel til RA.

Midt i den så langt nervepirrende sluttspillserien mot Sparta er behovet for amerikanerens tjenester i hjemmet stort. Hans kone er nemlig gravid med parets tredje barn, men den rutinerte vingen fra Chicago skal etter planen ikke bli far igjen før i juni. Dermed står ikke sluttspillet i fare.

Likevel påstår han det er forståelse på hjemmebane for to strake hotellnetter. Flytidene gjør nemlig at Oilers må bli værende på Østlandet til fredag.

– Fruen ville nok at jeg skulle blitt hjemme, men slik er det i sluttspill. Hun vet hva det går i, sier Kissel.

Dersom han og lagkameratene vinner torsdag vil Oilers være klare for den første NM-finalen siden 2017. Da herjet Kissel i førsterekken sammen med Mark van Guilder og NHL-veteranen Eric Nystrom. Sammen sikret de Oilers det foreløpig siste NM-gullet.

Nå er de bare én seier unna å kjempe om byttå igjen. Rekkekameratene van Guilder og Nystrom er byttet ut med Jarrett Burton og Steve Whitney, og i mellomtiden har Kissel blant annet vært to sesonger i den sveitsiske klubben Visp sammen med van Guilder.

Kissel: – Tøft å sende et lag på sommerferie

Mot Sparta får han mulighet å sikre finalespill mot vinneren av semifinalene mellom Stjernen og Storhamar. Kniven er plassert på Spartas strupe.

– Det er alltid morsomme kamper, men er de hardeste. Det er tøft å sende et lag på sommerferie, men vi skal ta en periode om gangen, sier Kissel.

Trener Todd Bjorkstrand er ikke helt klar til å snakke om utfallet av en eventuell Oilers-seier mot Sparta.

– Det er ikke slik hjernen min fungerer. Det er den samme gamle greien for meg, nemlig at vi skal ta ett skift om gangen. Våre gutter vet at det vil bli, som alle andre oppgjør mot Sparta, en tøff kamp, sier Bjorkstrand.

Rob Bordson

De fem første semifinalene har vært utrolig jevne. Trenerne som møtes til duell, Sjur Robert Nilsen og Todd Bjorkstrand, vant rettighetshaver TV 2s kåring av årets trener i Fjordkraft-ligaen som henholdsvis ekspertenes favoritt og folkets. Kissel er enig i at duellen mellom trenerne gjør kampene til et sjakklignende spill.

– Vi må endre ting. Gjennom sesongen handler alt om å kjøre vårt spill, men vi må tilpasse oss litt i sluttspillet og spille det sjakkspillet, sier Kissel.

Bjorkstrand ser ikke helt likt på det.

– Når man spiller mot hverandre i sluttspill kjenner man hverandre godt. Vi skal kun tenke på oss og de tingene vi ønsker å gjøre på isen. Det er min filosofi, sier treneren.

Oilers med samme laget

Uansett om det blir et taktisk spill mellom trenerne har Kissel nøkkelen til suksess i kamp seks.

– Holde følelsene i sjakk. Vi må holde oss til det vi har gjort så langt. Mye handler om å fullføre sjansene, så vil vi ha suksess, sier han.

Han respekterer også Sparta som et sterkt lag.

– Gjennom hele sesongen har de spilt hardt. Det har de fortsatt med gjennom sesongen. De har et ungt lag, men viser selvtillit og fart. Det er noe å se fram til i Fjordkraft-ligaen de neste årene i Sarpsborg. De ville tross tatt andreplassen dersom vi ikke hadde hatt prosentregning denne sesongen, sier Kissel.

Bjorkstrand forteller at Oilers drar med det samme laget som spilte tirsdagens kamp. Det betyr at Nicolai Bryhnisveen (skade i overkroppen), Sander Hurrød (vraket) og Tristan Thompson (vraket) ikke blir med østover. Sistnevnte er plassert på tribunen ettersom Oilers har sju utlendinger og kun seks tilgjengelige importplasser til hver kamp.

Torsdagens sjette semifinale mellom Oilers og Sparta i Sparta Amfi starter klokken 19.00 og kan følges direkte hos RA.

Mer fra Dagsavisen