Stavanger Oilers

Én endring var nok for Oilers

Oilers slo Sparta 1-2 og utlignet til 2-2 i kamper i NM-semifinalene.

Den fjerde semifinalen mellom Oilers og Sparta ble, som de tre første i serien, vunnet med ett mål. Denne gangen var det Steve Whitney som avgjorde, og det skjedde etter en endring fra benken. Før kampen var nemlig Whitney satt opp i førsterekken sammen med Jarrett Burton og Christoffer Karlsen. Så byttet Karlsen og Dan Kissel plass underveis i kampen.

Endringen ble kampavgjørende for Oilers ettersom Whitney scoret det avgjørende målet assistert av rekkekameratene Burton og Kissel. Scoringen kom med 1.03 igjen på kampuret i Sparta Amfi.

Trener Todd Bjorkstrand forteller at det ikke var noen større tanker enn å gå for en ny scoring.

– Jeg flyttet Dan sammen med Jarrett og Steve, og det var den endringen jeg gjorde, sier Bjorkstrand til RA.

– Med tanke på at de avgjorde kampen må det ha vært en genistrek?

– Steve gjorde et bra spill, og slik er det bare i sluttspill. Noen må score de målene, sier treneren.

Whitney fornøyd med Oilers-sjansene

Mannen som avgjorde var selv fornøyd med å spille sammen med Burton og Kissel mot slutten av kampen. Whitney har nemlig hatt suksess sammen med dem tidligere. I Fjordkraft-ligaen var de jevnt over førsterekken Oilers stilte med til flest kamper i løpet av sesongen.

– Når pucken ikke går i mål må man gjøre endringer. Vi er ikke ukomfortable sammen, så det var naturlig å spille oss sammen, sier Whitney.

Amerikaneren, som ble hentet til Oilers i fjor sommer, var fornøyd med at de klarte å avgjøre kampen. Han mener det lå litt i luften at de skulle gjøre det.

– Det var flott. Vi fikk mange sjanser på slutten, og hadde momentum. Det er godt den gikk inn for en av oss, sier Whitney.

Han føler sluttspillet så langt har vært bra for egen del. Whitney påpeker det åpenbare.

– Jeg synes jeg har fått noen sjanser, og prøver å bli bedre hver kamp. Det viktigste er å spille godt defensivt, og vi vet det blir jevne kamper, sier amerikaneren.

Det defensive har vært mye omdiskutert i semifinaleserien. I sosiale medier har keeper Henrik Holm blitt kritisert for spillet de tre første kampene. Whitney var spesielt fornøyd med den mesterlige redningen Henrik Holm gjorde i kampens tredje spilleminutt.

– Han gjorde en superviktig redning i første periode da vi ikke kom ut slik vi ønsket. Han var virkelig stor for oss, og viktig for seieren, sier Whitney.

Bjorkstrand: – Som de andre kampene

Kampen inneholdt det meste en sluttspillkamp kan ha. Ludvig Hoff styrte inn et skudd fra Andreas Klavestad, men det ble annullert for høy kølle. Håvard Salsten fullførte en takling mot hodet på Thomas Berg-Paulsen, men den endte med to minutter i utvisningsboksen. Med en målløs åpningsperiode og ett mål hver i midtperioden var det et klimaks i kampen da Whitney avgjorde kampen med 1.03 igjen på kampuret i Sparta Amfi.

– Det var som de andre kampene. Det var tett. Det kommer ned til om vi klarer å gjennomføre spill, og det skjedde for oss. Det var et fint mål fra Steve (Whitney). Vi hadde en god tredjeperiode. Nå er det videre til neste, sier Bjorkstrand.

Nå går Whitney og lagkameratene for 3-2-ledelse mot Sparta. Den muligheten får Oilers tirsdag når Sparta kommer på besøk til DNB Arena.

– Definitivt. Det blir godt å komme hjem og spille der. Vi skal være klare fra første dropp, sier Whitney.

Oilers kommer seg hjem fra Østlandet søndag kveld og får dermed en optimal oppladning til tirsdagens kamp.

---

Kampfakta

NM-semifinaler i ishockey, kamp fire.

Sparta Sarpsborg – Stavanger Oilers 1–2 (0-0, 1-1, 0-1) (2-2 i kamper)

Sparta Amfi, 2642 tilskuere.

Mål: 1–0 (25.47) Ludvig Hoff (Martin Lefebvre, Patrick Ulriksen), 1–1 (31.01) Magnus Nilsen (Marcus Fagerudd, Kristian Jakobsson), 1–2 (58.57) Steve Whitney (Dan Kissel, Jarrett Burton).

Utvisninger: Sparta 4 x 2 min., Oilers 6 x 2 min.

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: