Stavanger Oilers

Nå har Oilers valgt semifinalemotstander

Etter fredagens kamp mellom Stjernen og Lillehammer valgte Oilers motstander til best av sju-serien i semifinalen av årets NM-sluttspill.

Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson valgte Sparta som motstander i semifinalene av NM-sluttspillet 2022.

– Når man har kommet til semifinalen er det bare gode lag igjen, og da må det tas et valg, sier Higson til rettighetshaver TV 2.

Serietoer Stjernen fra Fjordkraft-ligaen 2021–22 slo ut Lillehammer fra sluttspillet i kamp sju av kvartfinaleserien. Dermed måtte Oilers velge mellom Sparta og Storhamar, som var de lavest rangerte lagene i semifinalen fra seriespillet. Privilegiet å velge først har Oilers som seriemester.

- Vi måtte velge noen, og tok Sparta. Vi vet det blir en tett serie mot Sparta, som har et godt lag. Vi gleder oss til å komme i gang. De er et lag vi har mye respekt for, sier Oilers-trener Todd Bjorkstrand til RA.

Vanskelig valg for Oilers

Vurderingen som ble gjort var ikke av det enkleste slaget. Treneren mener Sparta og Storhamar er relativt like på mange områder.

- Begge lagene har både fart og størrelse. Jeg vil si de spiller tilsvarende lik ishockey, sier han.

Hva som venter med Sparta som motstander er han godt klar over. Sjur Robert Nilsens lag var nemlig Fjordkraft-ligaens beste i overtall, og overrasket hele Hockey-Norge med å kapre medalje i seriespillet.

- De har et godt overtall og er et godt lag. Vi må bare være klare til å spille vårt spill, sier Bjorkstrand.

Den første sluttspillkampen spilles mandag i DNB Arena. Etter det spiller Oilers annenhver dag fram til ett av lagene har vunnet fire kamper. Todd Bjorkstrands menn har hjemmefordel i sluttspillet, og spiller dermed kamp én og tre hjemme. Blir kamp fem og sju en realitet spilles også de i Stavanger.

Sarpsborg-gutt åpner med gullhjelm for Oilers

Oilers tok seg videre til semifinalene etter de slo Ringerike Panthers 4–0 i kamper. I den første semifinalen vil backen Andreas Klavestad fra Sarpsborg bære gullhjelmen som lagets beste poengplukker. Han plukket åtte målpoeng i løpet av de fire kampene mot Ringerike.

Storhamar, ledet av Stavanger-mannen Anders Gjøse, møter Stjernen i semifinalene. Storhamars vei dit ble gjennom å slå Vålerenga 4-2 i kamper og sende det som for flere var en forhåndsfavoritt til å vinne gullet på sommerferie.

Sluttspillet 2022 er det første siden 2019. Da var det Frisk Asker som vant etter å ha slått Storhamar i finalene. Asker-laget ble denne sesongen sendt ut av Sparta, og var for øvrig det forrige laget Oilers sikret seg byttå mot. Det skjedde under Pål Gulbrandsens ledelse i 2017.

Mer fra Dagsavisen