Stavanger Oilers

Jakter byttå med Oilers

Christoffer Karlsen (24) og Oilers starter jakten på ny kongepokal søndag.

Stavanger — Som seriemestere har Oilers valgt å møte Ringerike Panthers i kvartfinalene. Etter en sterk sesong skal det nå spilles sluttspill for første gang siden våren 2019. Da spilte Christoffer Karlsen for moderklubben Sparta, som Oilers beseiret i første runde. Tre år senere står han utenfor DNB Arena som Oilers-spiller. Nå skal han forsøke å bringe byttå tilbake til Stavanger for første gang siden 2017.

– Det er når man blir eldre man ser hvordan det er. Jeg har vært med til semifinale én gang. Jeg tenker egentlig at vi bare skal vinne, så får jeg også kjenne på hvordan det er å vinne.

Sluttspillet er nærmest som en høytid å regne i ishockeyverdenen. Seriespillet har fått en stadig større anerkjennelse de siste årene, men fortsatt er det sluttspillet som rangeres høyest blant spillerne. Lagene spiller inntil sju kamper mot hverandre, hvor det handler om å være først til å vinne fire kamper for å gå videre. Alle kamper skal avgjøres, og ved uavgjort til fulltid spilles det nye perioder helt til et lag har scoret mål. Kampene spilles stort sett annenhver dag helt til det er avgjort.

– Det er dette vi har ventet på. Man trener gjennom hele sesongen og spiller kamper for å være klare til det som kommer nå. De andre lagene som havner på andre- og tredjeplass sier jo at det ikke betyr noe. Det handler om å stå på toppen av pallen til slutt. Det å få med seriemesterskapet er ikke negativt, men er kanskje et resultat av hvor jevnt vi har klart å prestere gjennom året. Vi har kanskje tapt én kamp, så vunnet fem på rad. Vi har vært ganske stabile, sier Karlsen.

Christoffer Karlsen

Sterk Oilers-sesong for Karlsen

Han har vært en sterk bidragsyter til Oilers’ suksess i Fjordkraft-ligaen denne sesongen, blant annet gjennom sine 21 scoringer på 45 kamper. Totalt endte Sarpsborg-gutten med 41 målpoeng i debutsesongen. Det er ny personlig rekord for 24-åringen, som tidligere hadde 33 poeng på 45 kamper som bestenotering fra 2019-20-sesongen i Sparta. Da seriegullet ble feiret forrige lørdag vant Karlsen «årets spiller»-prisen kåret av supporterne.

Tross den sterke målproduksjonen har det ikke vært mange muligheter i topprekken. Likevel har han etablert seg som en viktig brikke i Oilers’ overtallsspill.

Nå kan han bli med på å sikre byttå til DNB Arena. Før seriespillet ble avsluttet sikret han også at det vil være hans hjemmearena de neste to sesongene. Valget om å bli værende, avslutte opsjonen på ett år og signere ny toårskontrakt, var enkelt.

– For min del var det mest at sesongen har gått som den har, og hverdagen her. Kulturen og fasilitetene er tilrettelagt for at jeg kan nå de målene jeg har som spiller. Jeg har hatt dialog med Oilers om å nå lengst mulig, samtidig som jeg skal bidra med det jeg kan for laget til å bidra at vi i Oilers når målene våre, sier Karlsen.

Han har kjøpt leilighet i byen sammen med samboeren, og de trives. Nå kan han plante seg litt mer i Stavanger og ha litt mer forutsigbarhet enn én sesong. Det tror han vil gjøre det enklere å ta nye steg som spiller.

Ringerike neste – vil videre på fire kamper

Første hinderet på vei mot hans første sluttspillgull er Ringerike.

– Vi har hatt en liten tendens i år til å spille litt for jevnt med antatt svakere lag, men nå i sluttspillet håper jeg vi skrur på en annen bryter og kjører dem ut av sluttspillet på fire kamper. Det har jeg troen på at vi klarer, sier sniperen.

Christoffer Karlsen

Karlsen er klar på hva han selv skal bidra med i kvartfinaleserien.

– Jeg skal score mål og bidra med mye offensivt spill. Egentlig skal jeg gjøre det jeg ble hentet for. Håper jeg kan komme opp på det høyeste nivået jeg har hatt denne sesongen og være stabil der.

Oilers avsluttet seriespillet med 4-2-tap mot Lillehammer på borteis torsdag. Etter kampen ble kvartfinalene valgt. I tillegg til Oilers-Ringerike har Stjernen valgt Lillehammer som motstander. Karlsens moderklubb, Sparta, skal måle krefter mot de tidligere Oilers-spillerne Jacob Lagace og David Morley i Frisk Asker. Det gjør at Stavanger-mannen Anders Gjøses Storhamar skal til Jordal Amfi for å møte Vålerenga i første kamp av sluttspillet.

Frisk Asker er regjerende norgesmester, etter de slo Storhamar i NM-finalene i 2019.

Søndagens kamp mellom Oilers og Ringerike har kampstart klokken 17.30 og kan følges direkte hos RA.


Mer fra Dagsavisen