Stavanger Oilers

Oilers valgte Ringerike: – Har fått lite betalt

Torsdag ble seriespillet avsluttet med 4-2-tap mot Lillehammer for Oilers. Etter kampen ble kvartfinalemotstanderen valgt.

Andreas Klavestad tangerte sin personlige poengrekord, som er på 21 poeng fra sesongen 2019–20. Da spilte backen store deler av sesongen sammen med den offensive magikeren Nolan Zajac. Klavestad sendte Oilers i føringen før Thomas Berg-Paulsen la på til 2–0 før den første perioden var ferdigspilt. Fra andre periode av var det Lillehammer som fikk uttelling, og scoret fire ubesvarte mål mot Oilers.

Kampen i seg selv ville ikke gitt noen utslag på tabellen uavhengig av resultatet. Oilers var allerede seriemester, mens Lillehammer uansett ville blitt nummer sju i Fjordkraft-ligaen.

Det som derimot var interessant torsdag kveld var valget av kvartfinalemotstander. Ingen ble overrasket av at Oilers valgte Ringerike Panthers som motstander i kvartfinalene. Som seriemester i Fjordkraft-ligaen fikk Oilers velge mellom Lillehammer (sjuendeplass) og Ringerike (åttendeplass) til sluttspillets første runde.

– Hvorfor valgte dere Ringerike?

– Det er fordi de ble nummer åtte, og det er et stykke avstand mellom sju og åtte. Det har vist seg at spådommene før sesongen om at sju lag kom til å kjempe om de sju øverste plassene har stemt. Da ble det naturlig for oss å velge Ringerike, sier Higson til RA.

Oilers med god Ringerike-statistikk

– Hvem har tatt valget?

– Det er trenerteamet og jeg sammen som har tatt valget til slutt. Denne gangen har det sett slik ut så lenge at vi har visst at det var dette det kom til å ende opp med. Det har vært et klart valg siden det har vært så stort gap. Det har vært et åpenbart valg med nummer åtte noen ganger tidligere med gap poengmessig, og det er det som regel en grunn til. Da velger vi jo det laget vi har tro på å beherske best. Vi har jo en god statistikk mot Ringerike, sier Higson – og legger til:

– Vi anser Lillehammer for å være et bedre lag.

Pål Haukali Higson

Oilers har, som Higson sier, hatt god kontroll på laget fra Hønefoss. Kampene mot Ringerike i seriespillet har endt 4–1 hjemme, 0–3 borte, 1–3 borte, 4–1 hjemme og 3–0 hjemme. Den siste kampen var tirsdagens 3-0-seier.

Ringerike var tilbake i Fjordkraft-ligaen til denne sesongen etter to sesonger i 1. divisjon. Laget ledes av Martin Boork, sønn av tidligere landslagssjef Leif Boork.

Det er tydelig for Higson hva som venter dem i kvartfinalene.

– Det vet vi ganske godt. Det er et Ringerike-lag som isolert sett med poeng opp mot prestasjoner har fått lite betalt i mange kamper. Jeg er imponert i måten de bruker mannskapet sitt på. De har jobbet metodisk over tid og fått en fin struktur i laget. De har et godt overtall, og klarer å sette en toppfemmer på isen som kan produsere mot alle lag. De kan være tøffe. I sum skal vi slå dem i best av sju kamper, men vet at de er i stand til å slå oss hver gang, sier Oilers’ sportsdirektør.

Ringerikes utvikling

Ringerike har gjennom vinteren og våren distansert seg fra Grüner og Manglerud Star på tabellen. De to sistnevnte er lagene som skal spille kvalik mot 1.-divisjonsklubbene Comet og Narvik om to plasser i Fjordkraft-ligaen 2022–23.

Higson liker det han har sett fra Oilers’ kommende kvartfinalemotstander.

– Det er veldig gledelig. Vi så litt av det samme forrige gang de var oppe. Det var mye bra med laget, og de spilte ishockey på en god måte som det ble gode ishockeykamper av. De er et lag og en organisasjon jeg har stor respekt for, og det skal vi ha når vi går på isen søndag også. Det synes jeg vi viste tirsdag, da serien egentlig var ferdig. Vi vant 3–0 og gjorde en god jobb. Det er litt kred for dem, de er et lag som er vonde å bryte ned, sier han.

Blant motspillerne for Oilers i kvartfinalene er Stavanger-gutten Jonas Slettebø Haughom. Han er utlånt fra Oilers denne sesongen, og det foreligger ingen klausul om at han ikke kan hindre et avansement for klubben som eier rettighetene hans.

– Han har vært permanent utleid hele sesongen, og skal spille for Ringerike i sluttspillet også, slår Higson fast.

Klassiker i kvartfinalene

Serietoer Stjernen valgte Lillehammer som motstander, mens Sparta sløyfet Storhamar og tok høyere rangerte Frisk Asker som kvartfinalemotstander.

Det fører til at Vålerenga ble nødt å møte Storhamar, som ledes av Stavanger-karen Anders Gjøse, i kvartfinalene.

Første kamp i alle seriene spilles søndag, og det høyest rangerte laget fra Fjordkraft-ligaen spiller hjemmekamp i første-, tredje-, eventuelt femte- og sjuende kamp.

---

Kampfakta

Fjordkraft-ligaen, ishockey.

Lillehammer – Stavanger Oilers 4–2 (0-2, 3-0, 1-0)

Eidsiva Arena, 1371 tilskuere.

Mål: 0–1 (12.44) Andreas Klavestad (Steve Whitney, Jarrett Burton), 0–2 (15.02) Thomas Berg-Paulsen (Greg Mauldin, Anders Tangen Henriksen), 1–2 (23.28) Teemu Vuorisalo (Reichenberg), 2–2 (24.20) Stian Nystuen (Thilander, Arnestad), 3–2 (28.18) Christian Fosse (Arnestad, Friestad), 4–2 (41.19) Fosse (Gymer).

Utvisninger: Lillehammer 4 x 2 min., Oilers 5 x 2 min.

Skudd: 25–43

---


Mer fra Dagsavisen