Stavanger Oilers

Dette sier Oilers-treneren om luksusproblemet

Med sju importspillere må Oilers-trener Todd Bjorkstrand vrake én utlending før hver kamp.

Stavanger — Fram til innspurten av sesongen har Oilers hatt én ledig plass på utlendingskvoten, som er på seks spillere i Fjordkraft-ligaen. Det er antallet spillere uten norsk pass som kan spille i én og samme kamp, men det finnes unntak fra regelen. Neste sesong vil blant annet Dan Kissel regnes som norsk, uavhengig av statsborgerskap. Det samme gjelder NHL-spilleren Rudolfs Balcers ettersom han hadde nok sesonger i Norge som gutte- og juniorspiller.

Da sportsdirektør Pål Haukali Higson hentet Greg Mauldin og Tristan Thompson til Stavanger før overgangsfristen 20. februar ble det én importspiller for mye, og dermed må trener Todd Bjorkstrand vise én spiller til tribunen hvis alle er skadefrie og disponible.

Selv om det krever avgjørelser før hver kamp ser ikke treneren på det som et problem.

– Det er åpenbart en luksus for oss. Med så mange spillere vi har er det en fordel for oss inn i sluttspillet, sier Bjorkstrand til RA.

Vi må se hvordan ting utspiller seg.

—  Todd Bjorkstrand

Lefebvre og Hoff ute mot Lillehammer

Størrelsen på stallen gjør også at de vil være bedre rustet for skader. Totalbildet på stallen vil også spille inn på avgjørelsene. I 3-0-seieren mot Ringerike Panthers tirsdag var Dan Kissel ute med skade, mens backen Tristan Thompson ikke spilte tross den ledige importplassen Kissel sørget for. Da var heller backen Nicolai Bryhnisveen med, og Greg Mauldin var tilbake etter en fingerskade.

I serieavslutningen mot Lillehammer torsdag er både Thompson og Kissel tilbake. Martin Lefebvre blir hjemme i Stavanger, det samme gjør Magnus Hoff.

25 år gamle Tristan Thompson ser frem til å prøve seg i den norske ligaen.

Når sluttspillet går i gang søndag, etter alt å dømme mot tirsdagens motstander Ringerike Panthers, vil det være mulig for Bjorkstrand å bruke de spillerne som er nødvendige for hver enkelt kamp. Rulleringen på laget den siste tiden har bidratt til at enda flere er i kampform, samtidig som de unge spillerne som ikke har klart å kapre en plass spiller med U20-laget.

– Vi må se hvordan ting utspiller seg. Nå skal vi spille vår siste seriekamp i Fjordkraft-ligaen, så er sluttspillet i gang. I vårt lag er det en luksus med at vi har mange å velge mellom, og vi kommer til å ta nye avgjørelser til søndagens kamp, sier Bjorkstrand.

Han er rask med å legge til at spillernes prestasjoner nødvendigvis vil spille inn i valgene. Hele laget konkurrerer om å spille kamper, men de sju importspillerne har en slags intern konkurranse om de seks plassene på laget til hver kamp.

Fysisk avslutning for Oilers

Laget som drar til Lillehammer har dermed utlendingene Dan Kissel (løper), Steve Whitney (løper), Jarrett Burton (løper), Rob Bordson (løper), Greg Mauldin (løper) og Tristan Thompson (back). Keeper Joona Partanen regnes som norsk, og teller ikke på kvoten.

Kampen som venter i Eidsiva Arena er av det brutale slaget, ifølge treneren.

– De er et fysisk lag som er tøft å møte. Vi vil avslutte serien bra og ta med oss godfølelsen inn i sluttspillet, sier Bjorkstrand.

Før kampen har Oilers ingen spillere ute med skader, med unntak av langtidsskadde Jonas Wikstøl som ikke har spilt på to år.

Oilers ble seriemestere mot Vålerenga i Jordal Amfi forrige tirsdag, slo Sparta mot borteis torsdag før de vendte snuten hjemover og beseiret Vålerenga med påfølgende gullfest lørdag. Søndag og mandag fikk spillerne fri, før hjemmekampen mot Ringerike tirsdag kveld.

Mer fra Dagsavisen