Stavanger Oilers

Oilers kan sikre gull igjen, på Jordal: – Hadde smakt ekstra godt

Tirsdag kan Stavanger Oilers vinne Fjordkraft-ligaen, og det kan skje på Jordal Amfi. I Oslo kommunes storstue, som disponeres av Vålerenga, ville det vært gøy å vinne ifølge Tommy Kristiansen.

Stavanger — Oilers er to poeng unna å sikre seriegullet i Fjordkraft-ligaen med fem kamper igjen, det ble klart etter lørdagens 5-3-seier borte mot serietreer Stjernen. Det betyr at om Kristiansen og hans lagkamerater vinner mot Vålerenga tirsdag vil sesongens første gull være sikret.

Kampoppsettet gjør at Oilers dermed får muligheten til å sikre gullet på Vålerengas hjemmeis. Gamle Jordal Amfi ble revet, og ifølge OPV Consulting har byggingen av Nye Jordal Amfi kostet 800 millioner kroner. Det er over en halv milliard mer enn DNB Arena kostet å bygge i 2012.

Vålerenga har ikke rukket å vinne noe i Jordal Amfi etter åpningen i 2020-21-sesongen, og Oilers kan dermed bli det første laget som vinner en tittel i Oslo kommunes største og dyreste ishall.

For Oilers, som tok det klubbens første NM-gull mot nettopp Vålerenga i 2010, kan det bli gull på tomten de lenge nærmest var vaksinert mot å vinne i. «Jordal-spøkelset» var et kjent fenomen for Oilers, men nå kan det bli gulljubel der.

– Det hadde smakt ekstra godt å ta gullet der. Det hadde vært moro, sier Tommy Kristiansen til RA.

Jeg ser på det som en kamp mot Vålerenga, som det er uansett. Det er alltid store kamper med to gode ishockeylag, så det kommer til å bli en god kamp.

—  Todd Bjorkstrand

Sikker på Oilers-gull

Det vil fortsatt være flere kamper for Oilers å avgjøre det på om ikke gullet blir sikret mot Vålerenga. Den høyrefattede vingen føler seg sikker på at gullet sikres, noe som eventuelt vil bli det første for Oilers etter pandemien brøt ut. De avsluttet nemlig 2019-20-sesongen med seriegull og poengrekord, men fikk aldri spilt sluttspill grunnet koronapandemien.

– Blir det seriegull uansett?

– Ja, det gjør det. Om vi ryker mot Vålerenga får vi uansett gullet. Det er jeg 100 prosent sikker på, slår Oilers-profilen fast.

Tommy Kristiansen

Han forteller at det likevel ikke er noe som snakkes mye om blant spillerne. Der er tankegangen om å ta én kamp om gangen innprentet.

– Vi tenker ikke så mye på at vi kan avgjøre det mot Vålerenga nå, det er kun at vi skal ta en seier. Det hadde vært moro å gjøre det på Jordal.

Bjorkstrands nøkkel til suksess

Trener Todd Bjorkstrand vil heller ikke tenke for mye på utfallet av kampen, men tror det gir spillerne ekstra grunn til å slå rivalen på borteis.

– Jeg vet at vi blir mestere om vi vinner, men det er ikke slik jeg ser på det. Jeg ser på det som en kamp mot Vålerenga, som det er uansett. Det er alltid store kamper med to gode ishockeylag, så det kommer til å bli en god kamp. Vi må spille bra, og forhåpentligvis bygge videre på kampen mot Stjernen. Grüner og Ringerike var så som så, men vi gikk hardt ut mot Stjernen. Det er aldri 60 perfekte minutter, men jeg håper vi kan ta med oss mentaliteten inn mot Vålerenga. Jeg antar guttene vet at vi blir seriemestere om vi vinner, så det blir nok litt ekstra motivasjon for dem, sier Bjorkstrand.

Stavanger Oilers-trener Todd Bjorkstrand

Den amerikanske treneren, som nylig signerte ny toårskontrakt med Oilers, mener det begynner å ligne på sluttspill. Kroppene blir naturlig nok slitne av å spille ofte, men ifølge treneren er det ting som er viktigere enn det fysiske i den fasen de befinner seg i.

– Med kampprogrammet vi har nå, med to og tre kamper hver uke, er det veldig viktig å hvile nok. Vi må få kroppen restituert raskt nok. Det mentale er nøkkelen, og det er litt det samme som i sluttspillet. Det er en god oppladning til det. Jeg vil si spillerne er klare, så nå må vi bare hvile nok, spise bra og være skarpe mentalt.

Sluttspillet, som grunnet pandemien blir det første siden våren 2019, starter med første kvartfinale 13. mars. Det spilles best av sju kamper i kvartfinaler, semifinaler og finaleserien.

Uke på farten for Oilers

Tirsdag vet iallfall Kristiansen hvordan Oilers skal slå Vålerenga, som ikke har tapt én kamp siden de møttes foran et nesten fullsatt DNB Arena 17. februar. Etter det har Vålerenga slått Lillehammer, Ringerike Panthers, Stjernen og Frisk Asker.

– Vi skal fortsette å være fysiske med våre fire gode rekker. Det er det som fungerte bra mot Stjernen de to første periodene, sier Kristiansen.

Laget kan anses som mer fysisk robuste ettersom forsterkningen Greg Mauldin er tilbake i Stavanger. Den amerikanske forwarden fortalte RA at han ikke har ligget på latsiden gjennom pandemien. Han har nemlig brukt all ledig tid de to siste årene til å trene, noe som er grundig dokumentert på hans YouTube-kanal.

Uansett utfall i Vålerenga-kampen vil det bli en travel uke for Bjorkstrands menn. Etter tirsdagens kamp drar laget videre til Sarpsborg for å trene onsdag. Sparta er motstander torsdag kveld i Sparta Amfi, før Oilers vender snuten hjem til Stavanger for å ta imot Vålerenga til hjemmekamp og potensiell feiring av seriegull i DNB Arena lørdag.

Mer fra Dagsavisen