Stavanger Oilers

Nå er straffen for bitingen klar

Oilers-spiller Tommy Kristiansen ble bitt av Storhamars Jan Brejcak.

Det ble utestengelse i to kamper for Storhamar-spilleren. Det kom fram i dommen fra disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund torsdag.

Utdrag fra DISUs dom:

«Hendelsen er fra kamp i Fjordkraft-ligaen mellom Stavanger og Storhamar den 15.2.2022. Det er Storhamar spiller nummer 89 Jan Brejcak som er innrapportert etter en hendelse som under kampen ikke ble bestraffet. Situasjonen er vurdert opp mot regel 75 Usportslig opptreden. Disiplinærutvalget har basert sitt vedtak på mottatt rapport, tilsvar og video fra hendelsen.

Hendelen oppstår i forbindelse med at Stavanger nummer 91 Tommy Kristiansen og Storhamar-spiller nummer 89 Jan Brejcak under et stopp i spillet begynner å slåss. Under denne slåsskampen kommer fingeren til Kristiansen inn i munnen til Brejcak, som da svarer med å bite.

Det å delta i en slåsskamp er i seg selv alvorlig og bestraffes strengt i regelverket. Følgene av en slåsskamp kan være flere, her oppstår en situasjon som fremprovoserer en ny handling. Å bite en motspiller er uansett ikke akseptabelt.

Å bite en motspiller er ikke tillatt og Brejcak må bære ansvaret for dette. Handlinger som dette er uønsket i ishockey.

Vedtak:

Storhamar-spiller nummer 89 Jan Brejcak ilegges en karantene på 2 kamper.»






Mer fra Dagsavisen