Stavanger Oilers

Slipper ikke inn med Berg-Paulsen – nå er han tilbake

De defensive ferdighetene har fått løperen Thomas Berg-Paulsen inn på landslaget. Nå jakter han ny utvikling på isen etter utestengelsen.

Stavanger — Stavanger-gutten Thomas Berg-Paulsen (22) har hatt en formidabel sesong så langt, med blant annet landslagsdebut.

Før sesongen gjorde han en solid jobb med å forberede kroppen til et nytt år, forhåpentligvis uten skader. Oilers-spilleren har nemlig mistet en del kamper de to siste sesongene på grunn av forskjellige typer skader. Resultatene har ikke latt vente på seg. I løpet av 27 kamper har han kun vært på isen ved ett baklengsmål. Ifølge de offisielle statistikkene skal det være to, men det avviser centeren.

– Det står at jeg var på isen ved et baklengsmål mot Storhamar. Det er feil. Jeg hadde ett mot Lillehammer, og det husker jeg. Jeg husker jo de få som går inn, sier Berg-Paulsen til RA.

Jeg er ikke en ren offensiv spiller, og ønsker å bli mer komplett.

—  Thomas Berg-Paulsen

Dette vil Berg-Paulsen utvikle seg på

22-åringen legger utvilsomt stolthet og ære i den defensive delen av spillet, som er blitt en spisskompetanse. Det har vært en avgjørende faktor for å etablere seg i Fjordkraft-ligaen, og ikke minst muligheten på landslaget. Likevel ser ikke Berg-Paulsen på det som noen karrieretopp. Han vil opp og fram.

– Debuten på landslaget betydde mye, men jeg kan fortsatt utvikle meg på andre ting. Jeg må passe på slik at jeg ikke blir komfortabel i rollen. Det er mye som kan bli bedre, sier Berg-Paulsen.

– Hva er det du ønsker å utvikle?

– Jeg vil score flere mål. Det kom mange skudd i kampene før suspensjonen, og jeg vil bli mer effektiv. Mye handler om posisjonering, og jeg står for å skyte etter trening hver dag, sier han.

Thomas Berg-Paulsen

Det er langt fra én landslagssamling til fast plass. Det er noe også Berg-Paulsen vet. Han er klar på hva som må til for å etablere seg blant landets fremste menn på isen.

– Jeg må prøve å bygge videre på spillestilen min. Jeg er ikke en ren offensiv spiller, og ønsker å bli mer komplett.

Går for dobbelt Oilers-gull

I romjulen fikk Berg-Paulsen fire kampers utestengelse etter en takling mot Manglerud Stars Jesper Öhrvall. Nå, etter en lang periode med flere utsatte kamper, er han klar for kamp igjen.

Den første kampen etter utestengelsen skulle egentlig vært spilt torsdag, men grunnet koronasmitte i Ringerike Panthers er kampen utsatt til 22. februar. Dermed er lørdagens oppgjør mot Manglerud Star i DNB Arena den første muligheten for Berg-Paulsen til å spille ishockeykamp igjen.

– Det blir deilig å få spilt. Nå har det nesten gått én måned siden jeg fikk suspensjonen, så det har tatt tid. For min del har det også vært noen harde uker med mye ekstra trening, sier Berg-Paulsen.

Med å komme tilbake i kamp kan han bidra inn mot drømmen han deler sammen med lagkameratene. Oilers leder Fjordkraft-ligaen, og hadde sesongen blitt avsluttet nå hadde det vært seriegull for dem. Likevel er ikke det noe Berg-Paulsen ofrer en tanke. Han har nemlig et høyere mål. I løpet av den forholdsvis innholdsrike, men korte, karrieren har han ikke vært med på å vinne sluttspill. Den muligheten kan komme, for første gang på to år, i april.

– Alle vil vinne. Det er en bonus med serien, og vi ønsker jo å ta «the double». Jeg har ikke vært med på å vinne sluttspill med U20 engang, men har mange seriegull. Det er ikke mye som hadde vært bedre å avslutte sesongen med enn gull etter to år med koronapandemi, hvor mange har ofret utrolig mye, sier han.



Mer fra Dagsavisen