Stavanger Oilers

Oilers kan øke forspranget: – De er ikke noe å ta lett på

Tirsdag venter Grüner for serieleder Oilers, og det er virkelig et lag i form.

Stavanger — Tirsdagens Oilers-motstander, Grüner, har hatt en enormt sterk start på 2022 i Fjordkraft-ligaen. Mot Lillehammer klarte de å snu 0–4 til 7-5-seier, mens Storhamar måtte avgi poeng mot laget fra Grünerløkka torsdag i det som endte med en Storhamar-seier på overtid.

I sesongens første oppgjør mellom Oilers og Oslo-laget gikk det også til spilleforlengelse, hvor Kvernevik-gutten Anders Tangen Henriksen avgjorde for Oilers. Én måned senere møttes lagene igjen, og nok en gang gikk det til spilleforlengelse. Da avgjorde Dan Kissel.

Oilers-ving Ludvig Hoff er tydelig på at Grüner er et lag som har overrasket selv om de ligger på niendeplass med 18 poeng. Avstanden opp til Ringerike på åttendeplass (som gir sluttspillsplass) er 17 poeng.

– Jeg har sett de siste kampene deres, og de er ikke noe å ta lett på. Det ser ut som de er klar til å møte topplag på måten de spiller. Forberedelsene for oss startet på mandagens trening. Grüner er i form, og de tre poengene det skal kjempes om er like viktige som i toppkamper, sier Hoff til RA.

Uansett hvem de møter så skaper de mange sjanser, og vi må være mentalt klare for kamp.

—  Todd Bjorkstrand

Oilers kan skape luke ned til Stjernen

Før kampen er Oilers på toppen av Fjordkraft-ligaen. Luken ned til serietoer Stjernen er på ett poeng, selv om Fredrikstad-laget har spilt to flere kamper.

Dersom det blir tre poeng mot Grüner vil luken øke til fire poeng, og én kamp mindre spilt for Oilers. Det er noe som ble tatt opp på mandagens trening av hovedtrener Todd Bjorkstrand.

– Vi har snakket om det. Stjernen tapte på straffeslag mot Manglerud Star, så nå har vi muligheten å dra fra enda mer. Vi må gjøre jobben, og ikke slippe oss nedpå, sier Hoff.

Ludvig Hoff

Treneren er også tydelig på at det ikke er en enkel kamp, selv om avstanden på tabellen tilsier noe annet.

– De er tøffe. Uansett hvem de møter så skaper de mange sjanser, og vi må være mentalt klare for kamp. Som alltid er vi nødt å respektere motstanderen vår, sier Bjorkstrand.

– Vil dere gjøre noen tilpasninger?

– Taktikken vår er ikke forandret, men vi må ha den nødvendige disiplinen for å holde oss til planen, sier treneren.

Oilers-gull kan bidra til mer

Vingen Hoff er inne i sin tredje sesong med Oilers, men har ennå til gode å spille sluttspill på seniornivå grunnet koronapandemien. 25-åringen, som ble kåret til «GET Rookie of the Year» i debutsesongen, er en fysisk spiller med naturlig legning for sluttspill. Med de nye karantenebestemmelsene er det mye som tyder på at ishockeysesongen skal fullføres som normalt, og da med det første sluttspillet siden våren 2019.

Det er noe Hoff stadig tenker på, og tre poeng i tirsdagens kamp på Grünerløkka kan være viktige for å få et best mulig utgangspunkt.

– Nå har jeg vært her i snart tre år, og tenker mye på sluttspill. Det første folk i og rundt klubben snakker om hver sesong er å vinne «the double» (serien og sluttspillet, journ.anm.) og det er noe alle forventer her. Det liker jeg virkelig, for det er noe vi forventer av oss selv også. Vinner vi serien vil det gi oss fordeler inn i sluttspillet, sier Hoff.

Før han ble hentet til Oilers spilte han for University of North Dakota i amerikanske NCAA, og Lincoln Stars i juniorligaen USHL.

Kristian Østby mister oppgjøret grunnet skade, mens Thomas Berg-Paulsen soner kamp to av fire etter han pådro seg en utestengelse mot Manglerud Star i romjulen. André Bjelland Strandborg er tilbake for Oilers.

Grüner-Oilers starter klokken 19.00 tirsdag, og kan følges direkte hos RA.

Mer fra Dagsavisen