Stavanger Oilers

Oilers økte luken: – Utakknemlig jobb

Jarrett Burton avgjorde for Oilers på overtid i 2-1-seieren mot Stjernen.

Stavanger — Med seieren mot Stjernen i DNB Arena tirsdag står Oilers med fire av like mange mulige seiere mot serietoeren. Jarrett Burton scoret målet i det siste minuttet av spilleforlengelsen.

– Det føltes godt avgjøre, og sikre seieren. De er et godt lag, og vi er nødt å være på vårt aller beste for å slå dem. Seieren handlet lite om målet mitt, men mest om lagets innsats, sier Burton til RA.

Jarrett Burton

Da målet kom var det en spesiell situasjon på isen. Riktignok var det flere av dem gjennom kampen, men Henrik Holm sto og knuffet med Stjernens poengkonge Tyler Coulter. Etter kampen er Oilers-keeperen fra Fredrikstad tydelig på hvorfor det skjedde.

– Riley Brace brøyt inn mot mål, og der var Coulter. Da tenkte jeg hvorfor ikke knuffe litt. Jeg må bruke rutinen litt, og det skaffet oss en god mulighet, sier Holm.

Nettopp Brace har også en spesiell relasjon til mannen som avgjorde kampen. Han skal nemlig være forlover i Burtons bryllup til sommeren.

Dommerskade og annullering

Knuffingen mellom Holm og Coulter var ikke det eneste som skjedde i løpet av kampen som var bemerkelsesverdig. Utenom målet til Dan Kissel i første periode, og Stjernens utligning mot slutten av tredje, var det flere kontroversielle hendelser.

Dommer Tor Olav Johnsen kolliderte med Stjernen-keeper Jørgen Hanneborg, og fikk hjelp fra ambulansepersonell. Den rutinerte toppdommeren ble liggende på isen, og fikk hjelp av fra en linjedommer.

I spillet scoret Markus Søberg, og det endte med annullering. Halvannet minutt senere kom utligningen fra Stjernen – som førte til overtid.

– Det var mye opp og ned gjennom kampen. Noe av nøkkelen ligger i å glemme det, hvis vi vil vinne, sier Burton.

Burton med honnør til Oilers’ undertallsspill

Kampen hadde i seg selv sterke preg av tradisjonell sluttspillhockey. To mål i ordinær tid er sjelden kost, og vitner om sterk defensiv struktur.

– Jeg synes vi spiller solid og bra. Gjennom kampen har vi mange sjanser, og det er ingen tvil om at vi var det beste laget, sier Holm.

Henrik Holm

I undertall var Oilers suverene, og lot knapt Stjernen skape sjanser. Det trekker mannen med den kampavgjørende scoringen fram som en av grunnene til at laget fungerer godt defensivt.

– Vi må gi honnør til undertallsspillet vårt. Det er mange faktorer som spiller inn. Vi tar ut de beste spillerne deres. Det er et sterkt offer fra alle som spiller i de situasjonene, og er egentlig en utakknemlig jobb å gjøre, sier Burton.

Fjerderekkens innsats

Tirsdagens kamp var Oilers første siden romjulsoppgjørene mot Manglerud Star. Trener Todd Bjorkstrand var fornøyd med innsatsen til spillerne, selv om det var tolv dager siden forrige gang.

– Alle viste seg fram. Noe vil vi selvsagt gjøre bedre, men innsatsen var bra. Jeg likte arbeidsetikken vi viste. Energien på benken var god, og ingen gikk ned i kjelleren da Stjernens utligning kom. Det er et godt tegn, sier Bjorkstrand.

Fjerderekken fikk også kjørt seg med jevne mellomrom gjennom kampen. Treneren ser på dem som viktige for å holde det tempoet de ønsker i spillet.

– Vi ville rulle på alle i dag. William (Kuisma) dekket skudd, Anders (Tangen Henriksen) fikk flere skudd mot mål, og Magnus (Hoff) gjorde det bra utenfor sin naturlige posisjon, sier Bjorkstrand.

Todd Bjorkstrand

Grunnet henholdsvis sykdom og utestengelse er centerne André Bjelland Strandborg og Thomas Berg-Paulsen ute av spill. Det førte til at Hoff gikk inn som center i fjerderekken, mens Sander Hurrød tok plassen mellom Markus Søberg og Christoffer Karlsen i andrerekken.

– Hvorfor er det viktig å bruke alle fire rekkene?

– Det er en nøkkel til vår suksess. Vi vil spille med høyt tempo, sier Bjorkstrand.

Med overtidsseieren har luken fra Oilers på førsteplass til Stjernen økt med ett poeng, til to. Oilers har også én kamp mindre spilt.

– Det er veldig viktig for oss å få størst mulig luke, sier Bjorkstrand.

---

Kampfakta

Fjordkraft-ligaen, ishockey.

Stavanger Oilers – Stjernen 2–1 e.f. (1-0, 0-0, 0-1, 1-0)

DNB Arena, 50 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1–0 (18.01) Dan Kissel (Jarrett Burton, Anders Tangen Henriksen).

2. periode: Ingen.

3. periode: 1–1 (55.18) Artur Niskakangas (Håkon Stormli).

Forlengning: 2–1 (64.17) Burton (Kissel).

Utvisninger: Stavanger Oilers 3 x 2 min., Stjernen 3 x 2 min.

---






Mer fra Dagsavisen