Stavanger Oilers

Ny kamp utsatt: Higson ber om endringer

Lørdagens motstander Grüner er satt i nærkontaktkarantene og den andre kampen på tre dager er nå utsatt for Oilers. Pål Higson ber nå om en endring i karantenesystemet for toppidretten.

Stavanger — Torsdag skulle de møtt Storhamar og nå har Grüner havnet i karantene etter en positiv hurtigtest hos deres motstander torsdag – Lillehammer. Dermed stykkes seriespillet opp igjen.

– Det er nærkontaktproblematikken som er utfordringen her. Karantenene. Det er har ikke vært mye smitte i hockeyen i år. Ingen utbrudd som i fjor, sier sportsdirektør Pål Higson til RA.

Toppidrettsunntak uten karanteneunntak

Han vet ikke hva han skal tro om at man kan forvente eventuelle endringer på det eksisterende regelverket generelt sett med det første. Disse skal revurderes nå i januar. Samtidig håper han at man kan se på toppidretten i forhold til et unntak også her. Kanskje med et testregime.

– Vi spiller med et toppidrettsunntakt nå og jeg håper det kan finnes et bedre karantenesystem for oss. Så må de som har kompetanse på dette mene noe om det. For å gjennomføre idrett generelt, og for at dette unntaket skal ha en reell effekt, så bør det kunne akkompagneres med et testsystem slik at ikke så mange settes i karantene.

– Slik det ser ut nå, med dagens regelverk og avlysninger over hele linjen, er det vel nærmest utopisk å tro at en skal kunne fullføre sesong og sluttspill?

– Får man utsettelser hele tiden blir det en utfordring. Det vi må jobbe med parallelt er å være fleksible. De lagene som ikke er i karantene må spille mot hverandre, sier Higson.

Må være fleksible

Han peker på at det stadig holdes møter om dette i ligaen. Et system omtrent som treningskampene, hvor man nærmest finner muligheter individuelt, er noe han heier på.

– Så må du ha et vist system på det selvsagt. Det hjelper ikke om vi og MS har anledning hele tiden. Når fem kamper er spilt kan vi ikke spille mer.

Serie og sluttspill må fullføres i god tid før VM, men at Norge ikke er med i OL gir også en del åpninger samtidig som dette for å fylle på med utsatte kamper i Fjordkraft-ligaen.

Oilers har for øvrig ikke hatt et eneste koronatilfelle i år. I fjor var laget hardt rammet etter bortekampen med Vålerenga i januar og de fleste spillerne fikk viruset.

Ettersom det ikke blir noen kamp denne helgen heller regner Higson med at det blir en trening i helgen i stedet for kamp.

Oilers leder serien ett poeng foran Stjernen – som de etter planen har på menyen neste uke.






Mer fra Dagsavisen