Stavanger Oilers

Oilers-spillerne er tente

Oilers møter Sparta lørdag, og trener Todd Bjorkstrand mener spillerne er klare for kamp etter det utsatte oppgjøret mot Vålerenga.

Stavanger — Uken ble annerledes enn det som var planen i DNB Arena. I utgangspunktet skulle Oilers spilt kamp mot Vålerenga torsdag kveld, for så å ha en treningsøkt fredag og dra til Sarpsborg lørdag. Sykdom og skader hos Vålerenga førte til at de fikk utsatt kampen på ubestemt tid. Da grep Oilers muligheten.

– Det ga oss muligheten til én dag med hvile, og da benyttet vi det. Spillerne er tente på kamp, så vi er klar til å møte Sparta, sier Oilers-trener Todd Bjorkstrand til RA.

Oilers i overtall

Laget som venter er det eneste som konkurrerer med Oilers i overtall når det kommer til effektivitet. Både Oilers og Sparta har scoret i 32,5 prosent av overtallene, mens Oilers er bedre i undertall. Der hindrer Bjorkstrands menn scoring i 89,7 prosent av tilfellene. Sparta, ledet av Sjur Robert Nilsen, er nummer to i undertall med 82,1 prosent. Over- og undertall er ofte det som avgjør kamper, og Bjorkstrand vet hva han forventer.

– Det blir som de fleste kamper, hvor Sparta spiller fysisk og bruker fart. Vi må ta bort sjansene deres og holde oss selv borte fra utvisningsboksen, sier treneren.

I Oilers’ overtall har Christoffer Karlsen vært en viktig spiller denne sesongen. 23-åringen fra Sarpsborg kom til Stavanger fra Sparta før denne sesongen, og har scoret seks mål kun i overtall så langt.

Snudde for Karlsen

Bortekampen mot Sparta i slutten av september ble et vendepunkt for ham personlig, og etter det har han bøttet inn målpoeng. Nå gleder han seg til å reise tilbake til ishallen han nærmest er oppvokst i for å spille.

– Det blir litt som forrige gang. Det er spesielt å komme tilbake dit for å spille. Jeg må tenke på arbeidsoppgavene mine, og vi må gjøre det vi kan for å holde oss i toppen av Fjordkraft-ligaen, sier Karlsen.

Sarpsborg-karen har på kort tid spilt seg inn i Stavanger-publikumets hjerter, og står med 24 målpoeng på 22 kamper. Han vet hva som må til for å slå moderklubben.

– Vi må spille den hockeyen vi vil. Vi må være fysiske mot dem, så vil vi vinne kampen. Det handler om å ruller over dem og sende puckene på målet, sier han.

På fredagens økt var Steve Whitney tilbake på isen for fullt. Han melder seg til lørdagens oppgjør.

– Smerten er håndterbar, og det er det viktigste for meg. Jeg er klarert av legen, som mener jeg er klar til å spille igjen, sier Whitney.

Steve Whitney

Oilers må klare seg uten Nicolai Bryhnisveen, Kristian Østby, Christian Wetteland og Joona Partanen. Kvartetten er ute med skader.


Mer fra Dagsavisen