Stavanger Oilers

Toppkampen utsatt: – Ikke første gang det skjer noe rart med det laget

Oilers-Vålerenga var på vei til å bli utsolgt, så ble kampen utsatt.

Stavanger — Onsdag formiddag var DNB Arena på vei til å bli utsolgt, så ble kampen utsatt. Vålerenga har 13 spillere skadet eller sykmeldt, det gjør at de har fått utsatt torsdagens toppkamp mot Oilers.

Assistenttrener Juha Kaunismäki er tydelig i talen.

– Vi skal banke dem enda hardere når vi møter dem! Vi må snu det og bruke dette som energi. Ikke første gang det skjer noe rart med det laget, sier Juha Kaunismäki til RA.

Sportsdirektør Pål Haukali Higson fikk telefon om utsettelsen samtidig som det kom ut i mediene.

– Vi var innstilt på å spille. Det var en storkamp alle gledet seg til og har forberedt seg godt til. Både tenningsmessig og taktisk. Det hele mister litt føttene og blir et slag i magen. Så er det som det er. Vi har to år med tilpasningsdyktighet i kroppen.

Koronautbrudd i junioravdelingen

Det er et koronautbrudd i Vålerengas U20-lag som fører til at de ikke kan hente opp spillere til å fylle troppen med. Det meldte TV 2 onsdag. Rettighetshaveren omtalte også utsettelsen først.

– Vi har ikke nok folk. Vi har heller ikke mulighet til å flytte opp fra U20-laget på grunn av koronatilfeller. Jeg synes det er veldig synd. Vi fikk flere som måtte gå av på trening i går og har siden hatt flere folk som har blitt dårlige, sier Vålerenga-sjef Jon Thore Thorstensen til TV 2.

– Er dette skader eller sykdom hos VIF?

– Jeg tror det er en blanding. De har en god gjeng som er skadet. Så er det øvrige problemet omgangssyke eller influensarelatert, sier Pål Haukali Higson til RA.

– Så det er ikke covid-19 med i betraktningen?

– Ikke i VIF sitt A-lag, men en del av problemstillingen handler om det. De har utbrudd i U20-laget og U18-laget. På grunn av det har de ikke spillere å hente opp. Det er en delvis medvirkende faktor, sier de, forteller Higson.

Han ønsker ikke å spekulere i om skadene hos Vålerengas A-lag er reelle.

– Vi har ingen grunn til å formene annet enn at det er utsatt på korrekt grunnlag, sier sportsdirektøren.

Reglene for utsettelse av en kamp i Fjordkraft-ligaen er klare.

– Jeg vet ikke nøyaktig tall på skader og sykdom i A-troppen deres. Reglene sier at om 50 prosent – av de som har spilt 50 prosent av kampene inneværende sesong – er utilgjengelige, har du krav for å få utsatt kamp. Så det må være over tolv spillere da, forklarer Higson.

Oilers gir spillerne fri

Nå blir det endringer i planene til serieleder Oilers.

– Sportslig sett tar vi fri torsdag så alle får hvile litt. Det er en tøff kamp som venter mot Sparta lørdag, men alle var giret på kamp mot Vålerenga først, sier Kaunismäki.

Tidligere har oppgjørene mellom Oilers og Vålerenga blant annet ført til en annullert ishockeykamp. Det skjedde etter den første semifinalen i 2015. Da viste det seg at dommerne hadde gjort en feil ved en Oilers-scoring, som ble dømt på video. Responsen fra Stavanger-laget ble fire strake seiere og 4(5)-0 i kamper.

Det er ennå ikke avklart når den utsatte kampen skal spilles, men Kaunismäki har et håp.

– Vi var i god form, men håper kanskje kampen spilles før juleferien. Det blir opp til sportsdirektørene, sier han.

Billetter

Det var også ventet mye tilskuere til kampen. Daglig leder Terje Haukali sier de vil være sikret billett til kampen når den blir spilt.

– I utgangspunktet gjelder billettene for kamp til ny dato. Så er det ingen ny dato satt ennå. Det kommer vi tilbake til, sier han.

– Hva med de som ikke har anledning da?

– Da er det selvsagt mulighet for refusjon. De må kontakte utsteder. De som har kjøpt via Ticketmaster må kontakte dem. De få som har kjøpt over disk hos oss må ta kontakt her, sier Oilers’ daglige leder.



Mer fra Dagsavisen