Stavanger Oilers

Dette sier ekspertene om Oilers

Oilers er serieleder for første gang på 631 dager. Nå tror ekspertene Oilers er i toppen for å bli.

Etter 22 kamper av sesongen har Oilers tatt over førsteplassen i Fjordkraft-ligaen. Det skjedde etter søndagens 5-0-seier mot Stjernen, som fram til kampen var serieleder.

– Har Oilers kommet til toppen for å bli der ut sesongen?

– Det er ikke noe jeg dveler ved i hvert fall. For meg var det egentlig bare et tidsspørsmål før det skjedde. De var uheldige med målene på Hamar forrige helg, den kampen kunne gått begge veier. Da hadde de mulighetene, så skjedde det denne helgen i stedet, sier TV 2s ekspertkommentator på Hamar, Dima Smirnov til RA.

– Der kan de fort bli. Vi tippet Oilers helt der oppe sammen med Vålerenga, som ikke har levert. Da skulle man tro det var fritt fram for Oilers, men så har Stjernen meldt seg på. Det kan komme en tung periode for Oilers, men de startet ikke så bra. Det er såpass jevnt at man ikke skal tape mer enn én kamp eller to, så kan man være nummer tre. Slik det ser ut nå er Oilers det sterkeste laget, sier ishockeyekspert Bjørn Erevik.

– Ja, det tror jeg. De kommer til å være topp to når serien er over, sier den tidligere toppspilleren Jesper Hoel – som nå er ekspert for TV 2.

Jesper Hoel

Han mener det er for tidlig å slå fast at det blir seriegull i DNB Arena.

– Det skal ikke mer til enn et tap på torsdag, da drar det seg til igjen, sier Hoel.

Lag som kan utfordre Oilers i Fjordkraft-ligaen

– Hvem kan utfordre Oilers?

– Det bør være Vålerenga, slik jeg ser det. De har et bra lag som har underprestert og hatt uflyt med skader. Det er fortsatt en halv sesong igjen. Jeg tror Stjernen kommer til å gi kamp helt inn, men det kommer nok ikke til å bli avgjort i siste serierunde. Stjernen følger nok etter, sier Smirnov.

Erevik kaster et annet lag inn i potten av potensielle utfordrere.

– Vålerenga har hentet David Booth, som riktignok ikke har spilt på halvannet år. De har også sparket treneren, og er ikke helt fornøyd med det som har blitt prestert så langt. Kommer de inn og vinner noen kamper på rad nå blir de farlige. Vi skal ikke glemme Sparta heller, som har vært veldig bra. Seriegullet kan ikke deles ut til Vestlandet ennå, sier han – og legger til:

– Om Oilers slår Vålerenga torsdag er det elleve poeng mellom dem, men om noen skal utfordre gapet vil det nok bli VIF.

Ekspert etterlyser mer trykk fra Oilers

– Hvordan vil du beskrive spillestilen til Oilers?

– Det er veldig solid. Det er et lag som er disiplinert, og har spisskompetanse. Det gjelder både Christoffer Karlsen som har vært kjempegod, Dan Kissel og Steve Whitney har gjort det bra. Jarrett Burton var min favoritt forrige måned. Til å være en spiller som det ikke var forventet mye av, som kom til å bli bra inn mot sluttspillet, har han levert enormt. De har en god stamme i laget, det holder ikke bare å ha gode importer eller enkeltspillere. I Fjordkraft-ligaen må man ha et komplett lag, og det Oilers har satt sammen er ganske komplett, sier Hoel

Hamar-eksperten Smirnov etterlyser spesielt én ting.

– Jeg synes de spiller veldig varierende fra kamp til kamp. De er best når de trykker til og maler over motstanderen, da er det sjanseløst. Jeg skulle gjerne sett at de startet alle kampene slik, selv om det er umulig å opprettholde, sier han.

Serie vs. sluttspill

– Hvor mye har egentlig serien å si for ishockeyspillere nå?

– Jeg vil si den har ganske mye å si. Det er klart sluttspillet er størst, men jeg synes både da jeg spilte og etter det har statusen for å vinne serien vokst. Det er mer med det nå enn tidligere, da det kun handlet om plassering inn i sluttspillet. Det synes jeg er bra, for serien viser hva som er det beste laget over tid. Så må man selvfølgelig spisse det inn mot sluttspillet. Det er viktig å vinne serien, ingen tvil. Det handler om mer enn bare hjemmebanefordel, sier Hoel.

– Det har vært mer snakk om det de siste årene. Jeg synes det er tøys å si at det ikke betyr noe, for det gir en enorm fordel i sluttspillet med hjemmefordel i sluttspillet. I tillegg vil alle ha titler og mesterskap på CV-en, sier Erevik – som legger til:

– Det er bare de som ikke kan vinne serien som sier det ikke betyr noe.

Oilers og Vålerenga møtes til duell torsdag i DNB Arena. Etter sparkingen av VIF-trener Kenneth Larsen er det Espen «Shampo» Knutsen som leder laget.


Mer fra Dagsavisen