Stavanger Oilers

Oilers topper ligaen for første gang siden 2020: – Nå skal vi nyte denne seieren

Da kampen startet var Stjernen serieleder, så endret det seg. Nå leder Oilers serien for første gang siden koronapandemien brøt ut etter å ha beseiret det som var serielederen 0-5 på borteis.

Stavanger — For første gang siden 2019/20-sesongen ble avsluttet er Oilers på toppen av ligaen. Det ble resultatet av fem mål på borteis, og null inn bak Henrik Holm.

– Hvordan er det å være tilbake på tabelltopp for første gang siden mars 2020, Todd Bjorkstrand?

– Nå skal vi nyte denne seieren, det fortjener virkelig alle spillerne. Så tar vi en fridag mandag, og kommer tilbake til arbeid tirsdag. Det er fortsatt dag for dag som gjelder her, sier Oilers-trener Bjorkstrand til RA.

Når vi skal vinne kamper og mesterskap er dette måten å spille på.

—  Henrik Holm

Den holdningen gjenspeiles også for keeper Henrik Holm. Han mener serieledelse ikke er et tema blant spillerne. Han er samtidig tydelig på at det er deilig å være tilbake på toppen.

– Vi har ikke snakket noe om det i det hele tatt. Vi bryr oss ikke om vi leder i november og desember. Vi har sagt vi skal vinne til slutt, det har vi satt oss som mål. Vi ønsker selvfølgelig å vinne hver eneste kamp vi stiller opp til, få gode prestasjoner og være forberedt på det som kommer senere, sier Holm.

Defensivt solid Oilers-kamp

Bjorkstrand mener kampen var vel gjennomført av Oilers.

– Alle spilte hardt, og vi hadde en god keeper i Henrik Holm. Vi klarte å holde ut i undertall og spilte solid, sier treneren.

– Hadde du forventet at dere skulle score fem mål før kampen?

– Vi forventer ikke fem mål i kampene, det var solid av oss. Jeg synes også vi var gode defensivt. Samlet var det en solid kamp for oss, sier Bjorkstrand.

Keeper Holm mener kampen ble så jevn som de hadde sett for seg, tross måldifferansen på fem.

– Vi forventet en tøff kamp mot et godt lag, og det synes jeg det ble også. Det var 2–0 til det gjensto ti-tolv minutter. Jeg synes vi spilte såpass solid at vi kjørte kampen i det sporet vi ønsket, fordi vi spilte godt. 5–0 var bare et resultat av at vi ikke hadde noen nedetid i løpet av kampen, sier keeperen – som nok en gang forsterket klubbrekorden for å ikke slippe inn mål.

Holm: – Vi spiller Oilers-hockey

Han er også klar på hva det betyr med å ikke slippe seg nedpå.

– Det er en trygghet. Å spille solid er noe vi ønsker. Vi er et godt lag, og det forventer vi av oss selv.

Treneren forteller også hva som ble kommunisert i garderoben før kampen.

– Vi snakket om å være tett på og spille fysisk. Det ble det respondert på. Vi beskyttet pucken bra, var sterke og aggressive. Henrik ga oss noen store redninger i målet. Det var solid overalt, sier treneren.

Nøkkelpunktene til Oilers kom godt med, ettersom de fikk 18 minutter med utvisninger mot seg mot Stjernens tolv. Likevel klarte de, med god hjelp fra Fredrikstad-gutten Henrik Holm, å holde buret rent.

– Jeg synes jeg står en god kamp, men jeg får god hjelp også av de foran meg. Vi spiller bunnsolid gjennom 60 minutter. Vi spiller Oilers-hockey. Når vi skal vinne kamper og mesterskap er dette måten å spille på, slår Holm fast.

Det er verdt å nevne at herrelaget til Oilers ikke er det eneste som er på topp for tiden i Ishockeyveien på Madla. Kvinnelaget fortsatte sin dominans i Bambusa-ligaen, og leder fortsatt etter 1-2, 1-2 og 0-1 borte mot serietoer Hasle/Løren i helgen.

---

Kampfakta

Fjordkraft-ligaen, ishockey.

Stjernen – Stavanger Oilers 0–5 (0-1, 0-1, 0-3)

Stjernehallen, 1812 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0–1 (11.54) Markus Søberg (André Bjelland Strandborg).

2. periode: 0–2 (24.43) Ludvig Hoff (Søberg, Rob Bordson).

3. periode: 0–3 (50.17) Andreas Klavestad (Søberg, Sander Hurrød), 0–4 (55.10) Dan Kissel (Patrick Ulriksen), 0–5 (55.34) Søberg (Bordson).

Utvisninger: Stjernen 6 x 2 min., Stavanger Oilers 9 x 2 min.

Skudd: 20–23.

---






Mer fra Dagsavisen