Stavanger Oilers

Stjernen-oppskriften er klar

Markus Søberg (26) trives i en litt forandret rolle og kan gi avgjørende bidrag til å slå serieleder Stjernen søndag.

Stavanger — Da Oilers slo Grüner 6–0 torsdag, samtidig som Dennis Sveum ble mannen med flest seriekamper i klubbhistorien, noterte Søberg seg for sitt sjuende mål for sesongen. Oppladningen til toppduellen, som kan føre Oilers a poeng med serieleder Stjernen, var god.

– Det så meget solid ut mot Grüner, sier Søberg.

Det eneste han mener de må rydde opp i er alle utvisningene – selv om dommerne kanskje ikke hadde sin beste kveld mot bunnlaget.

Hurtigtoget på vingen mener det har variert litt i hans sjette sesong i klubben. Effektiviteten skulle gjerne vært et knepp bedre, men det vet han godt om selv. Det handler om flyt.

Samtidig har han også fått et nytt ansvar i år som en mye benyttet spiller i den andre undertallsoppstillingen. Oilers er best i landet i overtall med en uttelling på 33,3 prosent. Kun Sparta er like farlige i denne delen av spillet med samme utellingsprosent. I undertall skiller det mer til de andre. Oilers holder unna i 88,6 prosent av tilfellene. Det er soleklart best i serien. Innsatsen Søberg og co. gjør «short handed» har så langt vært uvurderlig og dette kan fort spille en rolle igjen i toppduellen.

Stjernen overrasker

Oilers er nemlig så gode at de også er målfarlige i spill fire mot fem. Det så en også torsdag.

– Vi er farlige i undertall. Vi spiller veldig strukturert i egen sone, men går voldsomt for det når muligheten kommer for å kontre, sier Søberg.

I spill fem mot fem har det derimot kladdet mer for Oilers.

– Det har du helt rett i og det er noe vi må finne ut av. Det en stor fordel at det fungerer så bra i overtall og undertall, men det vil ikke alltid være nok. Om du for eksempel ser på kampene mot VIF er det knapt utvisninger. Vi må jobbe med det, sier Søberg.

Etter mange år med snakk om en jevn liga har det endelig slått til denne sesongen. Søberg innrømmer at han er overrasket over Stjernen.

– De har hentet en haug utlendinger og bommet. I år har de truffet, sier Oslo-karen.

Må presses

Assistenttrener Juha Kaunismäki vet godt at dette blir en tøff kamp han også, men har planen klar.

– Vi må spille likt som i de to første møtene mot Stjernen. De må settes under press og vi må være klare mentalt. Så må vi ikke gi dem kontringer. Der ligger mye av nøkkelen, sier assistenttrener Juha Kaunismäki.

Selv om Oilers vant 2–1 borte og 4–2 hjemme tidligere i sesongen mot Fredrikstad-laget har «Kaunis» ingen illusjoner.

– Dette blir en tøft og jevnt.






Mer fra Dagsavisen