Stavanger Oilers

Oilers-profil ute i lang tid

Oilers møter søndag serieleder Stjernen til toppduell. Det blir uten en av lagets viktigste defensive brikker.

Stavanger — Etter å ha vært svært uheldige med skader i første del av sesongen har uhellet nok en gang vært ute for Oilers – denne gangen på backsiden. Kristian Østby (25) fikk seg en trøkk mot Storhamar og tidsomfanget på kneskaden er nedslående. Nå har man fått tilbakemelding på skaden og han spilte ikke mot Grüner torsdag.

– Han er nok dessverre ute lenge. Det snakkes om februar. Ekstremt irriterende at det kom nå for Kristians del. Han har vært meget god i det siste, sier assistenttrener Juha Kaunismäki til RA.

Landslagsbacken, som er 201 cm på strømpelesten og veier nesten 100 kilo, bekrefter den nedslående beskjeden overfor RA. Han forteller at skaden kom helt mot slutten av kampen mot Storhamar.

– Jeg skulle holde pucken i sonen. Så var den en Storhamar-spiller som skulle i kroppen min. Skøyten og foten min ble sittende fast i isen. Det ble som det ble, sier Østby.

Han innrømmer glatt at timingen på langtidsskaden var grufull. Både for klubbens og egen del.

– Jeg følte det fløt ganske bra nå. Så er det også kontraktsår for min del. Den går ut etter denne sesongen. Det hadde vært greit å få spilt en hel sesong for å få vist meg fram skikkelig, sier sarpingen.

Foreløpig er smertene litt til og fra. Han er også usikker på om det må gjøres noe med skaden foreløpig.

– Det kan gå etter prognosene, eller det kan ta lengre tid. Det er veldig vanskelig å si hva det ender med til slutt i forhold til tid. Selv drømmer jeg selvsagt om at det skal gå mye fortere og at jeg skal få spilt mer i 2021.

Noen gode skadenyheter er det likevel hos Oilers. Steve Whitney (bruddskade) er i kraftig bedring og skal testes lørdag. Han er aktuell mot Stjernen. Nicolai Bryhnisveen og unge Christian Wetteland trener nå med rød drakt og kan bli aktuelle neste uke, ifølge Juha Kaunismäki.




Mer fra Dagsavisen