Stavanger Oilers

Sveum fikk drømmejubileum da stebroren debuterte

Det var et skikkelig kinderegg av gode opplevelser da Dennis Sveum (35 på lørdag) passerte Christian Dahl Andersen som mannen med flest seriekamper i klubbhistorien.

Stavanger — En ting var selve jubileet og de tre poengene i 6-0-seieren – noe som i seg selv er gledelig. Legger du til at stebroren Nils Høva (2002-modell) debuterte for Oilers, nullen ble holdt – og en sjelden Sveum scoring – blir det hele en ganske så komplett kveld.

– Han er en spennende ung back, sier assistenttrener Juha Kaunismäki om unggutten – som fikk en del spilletid i tredje periode.

Nils Johan Høva

Sveum erkjenner at han selvsagt har kommet med noen råd.

– Morsomt for familien dette! Han klarer seg godt selv heldigvis, men det er jo blitt noen råd opp gjennom årene. Sikkert i en litt streng tone om jeg kjenner meg selv rett, sier Sveum.

Da Oilers-kapteinen tangerte Dahl Andersens 535 seriekamper i helgen pratet RA og Sveum om at den perfekte markeringen ville være mål og null innslupne i kamp nummer 536. Så skjedde det faktisk.

– Det er ganske så sykt! Hva er prosentsjansen for det? spør en glisende Sveum.

Han er likevel ikke i tvil om hva som henger høyest.

– Det er mitt andre mål i år. Toppscorer blir jeg aldri. Det er det defensive som er viktig for meg. Derfor tar jeg den smultringen der hundre av hundre ganger.

Keepertrøbbel

At nullen ble holdt var kanskje heller ikke helt åpenbart. Ikke fordi Grüner var enormt gode, men fordi det var keeperdrama før kampen hos Oilers. Egentlig skulle Joona Partanen startet, men han fikk en smell og måtte kaste inn håndkleet i siste liten. Dermed måtte Henrik Holm kastes inn – omtrent uten at han var varm.

– Veldig kult med Holm! Han var ikke klar, men så gjorde han dette. Det er utrolig sterkt gjort, sier Sveum.

6-0-seieren i DNB Arena torsdag var også en perfekt oppladning til toppduell mot Stjernen søndag. Tidligere i år har Oilers slitt med Grüner, men bortsett fra litt rot i starten var det enveiskjøring og meget solid. Eneste to trekk er kanskje effektivitet og litt mange utvisninger. Samtidig fant dommerne også på mye rart.

– Det var litt gufs fra Petter Thoresen-epoken. Vi hadde pucken 80 prosent av tiden, men endte likevel opp med utvisninger hele tiden. Jeg håper det ikke fortsette slik, sier Sveum.

Glad Søberg

En annen som smilte godt torsdags kveld var Markus Søberg.

– Vi gjorde en veldig bra match! Utvisningene ødela litt, men vi er såpass gode i undertall at det ikke straffet seg. Der har vi vært solide i hele år, sier han.

For nok en gang var det i overtall og undertall Oilers gjorde det. De scoret sågar med fire på isen.

Markus Søberg

Søberg, som nå spiller mer i undertall enn før, er meget godt fornøyd med det. Samtidig erkjenner han det åpenbare. Oilers har noen mangler i fem mot fem fortsatt.

– Og det må vi finne ut av. Det kommer vi til å trenge i noen av kampene. For eksempel mot Vålerenga. Da blir det knapt utvisninger, peker han på.

Det kan også være smart å passe på mot Stjernen lørdag. Det blir en ren toppduell mellom de to øverste lagene på tabellen.

Akkurat det hadde neppe mange spådd – selv om mange har snakket om en jevn liga.

– Jeg føler det sakket har pågått i to-tre år. Så er det alltid et par-tre lag som har stukket. Slik er det ikke i år. Stjernen henter normalt en haug utlendinger – og feiler ofte. Men nå har de truffet, sier Søberg.

---

FAKTA

Ishockey, Fjordkraft-ligaen

Stavanger Oilers – Grüner 6–0 (2-0, 1-0, 3-0)

DNB Arena, 3514 tilskuere

Mål: 1. periode: 1–0 (6.51) Christoffer Karlsen (Patrick Ulriksen, Rob Allen Bordson), 2–0 (10.29) Dennis Løvold Sveum (Bordson, Andreas Klavestad).

2. periode: 3–0 (37.53) Anders Tangen Henriksen (Jarrett Taylor Burton, Dan Kissel).

3. periode: 4–0 (43.24) Karlsen (Kissel, Martin Lefebvre), 5–0 (53.37) Markus Søberg (Bordson, Ulriksen), 6–0 (58.08) Lefebvre (Tommy Kristiansen, Burton).

Utvisninger: Stavanger 9 x 2 min., Grüner 9 x 2 min.

---






Mer fra Dagsavisen