Stavanger Oilers

Den nye Oilers-yndlingen skjøt laget nærmere toppen

Christoffer Karlsen scoret Oilers’ to mål mot Frisk Asker, som var nok til å slå de regjerende norgesmesterne 1-2 i Askerhallen torsdag.

Oilers gjorde jobben og tok med seg tre poeng fra Askerhallen, mens serieleder Stjernen sikret to poeng mot Vålerenga og beholder dermed førsteplassen inn i helgen. En som var helt avgjørende for Oilers var sniperen Christoffer Karlsen, som er på vei til å skyte seg inn i hjertene til supporterne etter nok en sterk kamp.

– Slik kampen var mot Frisk er det viktig å score mål, men det er også mange andre ting som bidrar til seieren, sier Karlsen til RA

Ni skudd i åpningsperioden og 26 i midtperioden var ikke nok til å få hull på Frisk Askers Henrik Fayen-Vestavik. I stedet var det Frisk Asker som var først til å tegne seg i målprotokollen, da Anders Bastiansen sendte dem i ledelsen. Etter sju minutter av tredje periode var det omsider duket for Oilers-scoring, etter et massivt press fra Todd Bjorkstrands menn. Da utlignet Christoffer Karlsen, før han tre minutter senere sendte laget i ledelsen.

– Jeg vil si at vi dominerer store deler av kampen. For vår del er det moro at det blir jevnt også mot slutten, og det er deilig å dra i land seieren. Deilig å starte etter pausen med en borteseier som dette, sier Karlsen.

26 skudd på én periode sier mye om kampbildet. Oilers dominerte. På spørsmål om han noen gang har opplevd så mange skudd uten scoring må Oilers-trener Todd Bjorkstrand tenke seg nøye om.

– Godt spørsmål, men vi hadde pucken mye i offensiv sone. Vi ga bort et mål i deres overtall, og jeg synes Henrik Holm gjorde en god jobb med å holde Frisk borte fra mål nummer to. Det var egentlig tre gode perioder, sier Bjorkstrand.

Suksessovergang for Karlsen

Karlsen har fått en framtredende rolle i Oilers denne sesongen, og viste nok en gang hvorfor han ble hentet til Stavanger fra Sparta i sommer. Etter treneren ventet det også ros fra treneren.

– Han er veldig ung, og er en spiller som er farlig når han har pucken. Han har et bra skudd og har hode til å score viktige mål, sier Bjorkstrand.

Den 23 år gamle vingen står med 22 poeng på sine 19 første kamper for Oilers. Selv er han fornøyd med egne prestasjoner etter overgangen fra Sparta.

– Jeg synes absolutt jeg har fått ut mye av potensialet mitt nå. Den rollen jeg har fått i overtallet er ganske viktig, og vi er stabile i fem mot fem. Det har bare vært positivt siden jeg kom hit, sier Sarpsborg-gutten.

Oilers i gang der de slapp

Frisk Asker var, fram til torsdag, det eneste laget i Fjordkraft-ligaen som Oilers ikke hadde slått denne sesongen. Denne gangen ville det seg for Oilers, selv om det tok over 80 prosent av kampen før lagets første scoring kom.

– Slik jeg ser på det har ikke det vært noe jeg har tenkt så mye på. For min del er det viktigste at vi spiller på en måte som er bra nå. Jeg synes vi er veldig stabile. Det er veldig viktig at vi bygger på det nå, og tar det med oss inn til det som gjelder mot slutten. Det er jeg sugen på. Det er også noe av grunnen til at jeg kom hit, sier Karlsen og sikter til sluttspillet.

For Oilers ble seiersrekken forlenget til åtte kamper på rad.

– Det er viktig, men alle kamper er forskjellige. Nå har alle lagene hatt pause, og det er godt å komme i gang med en seier, sier Bjorkstrand.

Noen av spillerne har vært på landslagssamling, mens resten har vært i DNB Arena og trent.

– Hvor viktig er seieren mentalt etter tolv kampfrie dager?

– Det gir mersmak å fortsette på det vi har begynt på. Det er deilig å fortsette, og jeg vil si det er som forventet egentlig, sier Karlsen.

Oilers blir på Østlandet fram til lørdagens kamp mot Storhamar. Den kommende motstanderen tapte 4–5 mot Ringerike på overtid i CC Amfi torsdag, og ett av Ringerikes mål ble scoret av Oilers-talentet Jonas Slettebø Haughom. Stavanger-gutten er utlånt til Hønefoss-laget ut sesongen.

---

Kampfakta

Fjordkraft-ligaen, ishockey.

Frisk Asker – Stavanger Oilers 1-2 (1-0, 0-0, 0-2)

Askerhallen, 1850 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (2.52) Anders Bastiansen (Viktor Granholm, Hampus Gustafsson).

2. periode: Ingen.

3. periode: 1-1 (47.32) Christoffer Karlsen (Dan Kissel), 1-2 (50.35) Karlsen (Sander Hurrød).

Utvisninger: Frisk Asker 2 x 2 min., Stavanger Oilers 3 x 2 min.

---

Mer fra Dagsavisen